“Montu bırak don ve atletlerini bile PTT’ye aldırmışlar”

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 1:01 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 5:27 pm

CHP’li Alpay Antmen, PTT harcamalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Antmen, PTT’nin daire başkanlarına 8 bin liraya mont, 7 bin liraya ise ayakkabı aldığını belirtirken, “İç çamaşırlarını bile PTT’ye ödetmişler” dedi. Antmen, harcamalara ilişkin olduğunu öne sürdüğü faturaları da sosyal medya hesabında paylaştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek PTT’ye ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Diyarbakır PTT Başmüdürlüğünün, daire başkanlarına 8 bin liraya mont, 7 bin liraya da ayakkabı aldığını ifade eden Antmen, harcamaların arasında ‘boxer’ ve ‘atlet’ gibi iç çamaşırlarının da yer aldığını ileri sürdü.

Harcamalara ait olduğunu belirttiği bir faturayı da sosyal medya hesabında paylaşan Antmen, “Evet, PTT yönetimi iç çamaşırlarını bile PTT’ye, yani halka ödetmiş. Buyurun belgesi” dedi.

Faturaların 13 Şubat tarihli olduğunu da ekleyen Antmen, “Yani daha depremin 6’ıncı günü. Enkaz altında insanlar varken. O esnada kurtarılan çocukların ayağında çorap bile yok. Beyler ise Boyner’den 7 bin liraya ayakkabı almışlar, faturayı da PTT’ye yani halka ödetmişler” diye konuştu.

PTT depremzede personelini çalıştırmaya devam ediyor

Antmen, PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yaz ile daire başkanlarının satın alınan bu montlarla deprem bölgesine gittikleri görüntülerini de paylaşarak “PTT’ye ödettiğiniz bu 8 bin liralık kayak montuyla deprem bölgesine kayak yapmaya mı gittiniz?” diye sordu.

Antmen, bir diğer paylaşımında ise şunları söyledi:

“PTT, Varlık Fonu’na devredilmeden önce 517 milyon TL kara sahipti. Varlık Fonuna devredildikten sonra denetim ortadan kalktı ve milyarlık zarar ortaya çıktı. Çift maaş alanlar, ev kiralayıp PTT’ye ödetenler, tatiline PTT’nin aracıyla gidenler… Hepsini biliyoruz!”

PTT’ye yönelik Sayıştay raporlarını da paylaşan Antmen, şöyle devam etti:

“PTT emekçileri mobbing altında üç kuruşa çalışırken, PTT yönetimi birilerini 1 yıl çalıştırıp işten ayrılırken maaşının 36 katı tazminat verdi! Bir genel müdür yardımcısı 1 milyon liraya yakın tazminatı alıp gitti! Bunun gibi daha kaç müdür, daire başkanı ve müdür yardımcısı var?

Sayıştay PTT’ye diyor ki, sen işten ayrılan yöneticine 36 maaş tutarında tazminat ödüyorsun. Sözleşmeyi ise yanlış ve yandaşlıkla yapmışsın. Şirketi zarara sokuyorsun. Yöneticinin birisi ahlaka aykırı iş ya da hırsızlık yapsa bile tazminat ödeyebilirsin! Düzene bakın düzene!”

Söz konusu iddiaları Meclis gündemine taşıyan Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması üzerine TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nün deprem bölgesinde görev yapan daire başkanlarına özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında alınması zor olan elbise ve eşya aldığı iddia edilmektedir.

Faturalara göre 7-8 bin liralık montlar, 3-4 bin liralık ceketler ve 6-7 bin liralık ayakkabıların alındığı ortaya çıkmıştır.
Bu bağlamda;

1- Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nün ekonomik krizin ve depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının beklediği bir ortamda pahalı ayakkabı, mont, ceket ve gömlek almasını doğru buluyor musunuz?

2- Lüks için ayrılan bu bütçe çadır, battaniye ve hijyen malzemesi bekleyen depremzede vatandaşlara ayrılsaydı daha doğru olmaz mıydı?

3-Diyarbakır’da bu eşyaları alan daire başkanları kimlerdir? Neden bu kadar pahalı aksesuar ve elbise alınmasına ihtiyaç duymuşlardır?

4- 2023 Ocak ayından, önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede Diyarbakır PTT Başmüdürlüğünün daire başkanları, müdür, yönetim kurulu üyeleri ve şefler için aldığı eşya ve hediyelerin tutarı nedir? Bunlar nelerdir?

5- İller sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere; 2023 Ocak ayından, önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede PTT Başmüdürlüklerinde daire başkanları, müdür, yönetim kurulu üyeleri ve şefler için alınan eşya ve hediyelerin tutan nedir? Bunlar nelerdir?”