PTT depremzede personelini çalıştırmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 8:47 am - Güncelleme: 28 Mart 2023 Salı 8:47 am

Deprem bölgesindeki binalarının çoğu yıkılmış veya hasar görmüş olan PTT’nin depremzede personelini zorla çalıştırdığı ortaya çıktı.

Deprem bölgesinde çadırlarda ve konteynerlere hizmet veren PTT’nin depremzede personelini zorla çalıştırmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Birgün’den Oktay Evsen’in haberine göre, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, “Depremin ilk günde beri kurumuz PTT’ye dair birçok sorunu yerinde tespit etme imkânı bulduk. PTT Genel Müdürlüğü’ne bölgedeki sorunlara dair defaatle yazılar yazdık. Deprem bölgesindeki PTT şubeleri ve müdürlüklerinde görev yapan PTT emekçilerinin barınma, su ve hijyen sorunu yaşadığını ifade ettik. Hatta ülkenin dört bir yanından da gönüllü olarak bölgeye gelen PTT emekçilerine, ‘barınma sorununuzu kendiniz halledeceksiniz’ dendiğini tespit ettik” diye konuştu.

30’A YAKIN PTT ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Neredeyse Hatay ve Adıyaman’daki tüm PTT binalarının yıkıldığını, Antep’te birçok PTT binasının ağır hasarlı olduğu için boşaltıldığını ve deprem bölgesinde 30’a yakın PTT çalışanının yaşamını kaybettiğini vurgulayan Damatoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Depremin vurduğu kentlerde ayakta kalan PTT binaları da ağır hasarlı olduğu için kullanılamıyor. PTT emekçileri konteynerler, çadırlar ve mobil PTT araçlarında hizmet veriyor. Birçok çalışanın evi yıkıldı, yakınlarını kaybettiler. Ancak bu tabloya rağmen PTT yönetimi çalışanlara sadece kısa süre idari izin verdi sonra işe çağırdı. Hatta taş üstünde taş kalmayan Hatay’da personele dağıtıma çıkacakları söylendi.”

Damatoğlu, “PTT Başmüdürlülerinde dahi ekmek bile temin edilip beslenme sorunu giderilemiyor. Çalışanlar beslenme ihtiyacını kendi imkânları ile gideriyor” dedi.

Depremzedelerin çadırlarında çıkan yangında yaralanan Elif Mislina kurtarılamadı