MİT’ten IŞİD operasyonu! 15 tutuklama

Yayın tarihi: 4 Şubat 2023 Cumartesi 11:42 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi 11:42 pm

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın raporu doğrultusunda, aralarında Hollanda ve İsveç’in de bulunduğu bazı başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadethanelerine yönelik eylem talimatı aldığı belirlenen IŞİD‘lilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 15 şüpheli tutuklandı.

İstanbul’da IŞİD’ten aralarında Hollanda ve İsveç’in de bulunduğu bazı başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadethanelerine yönelik eylem talimatı aldıkları belirtilen 15 şüpheli tutuklandı.

Tutuklanan şüphelilerin IŞİD ile bağlantılarının belirlendiğini söz konusu hedeflere yönelik somut tehditleri tespit edilemediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından iletilen bilgiler doğrultusunda; Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Kuran-ı Kerim yakma olayının ardından, DEAŞ ‘ın sözde Horasan Vilayeti (ISKP) lider kadrosu tarafından İstanbul’da bulunan İsveç Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımıza ait ibadethanelere yönelik eylem gerçekleştirme talimatı verdiği gerekçesiyle 15 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların DEAŞ terör örgütü ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları bulunduğu belirlenmiş, ancak Başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımıza ait ibadethanelere yönelik somut tehditleri tespit edilememiştir. Konu ile ilgili adli makamlara sevk edilen 15 şüpheli şahıs, 04.02.2023 tarihinde tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.”

Ümit Özdağ: Açıklamamı protesto eden AKP’li, IŞID’lileri sınırdan geçiriyormuş