MİT’ten bu kez de ‘İsrail istihbaratı’ operasyonu

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 7:58 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 7:58 pm

Türkiye’de, Milli İstihabrat Teşkilatı’nın (MİT) düzenlediği operasyonda, İsrail istihbaratıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı. “Uluslararası casus” suçuyla yargılanan 15 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail istihbarat servisi ile bağlantılı kişilerin, Türkiye’de bulunan Filistin ve Suriye uyruklu şahıslarla irtibatlanarak İsrail devleti için önem arz eden bilgi ve belgeleri elde ettiği, aktarılan bilgiler karşılığında uluslararası para transfer şirketleri, havale ofisleri ve canlı kuryeler vasıtasıyla ödeme gerçekleştirildiği, bu kişilerin uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabileceği yönündeki istihbari bilgi üzerine soruşturma başlattı. Düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheli, savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra ‘uluslararası casusluk’ suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, sorguladığı 15 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti. Tutuklanan şüphelilerin Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Van’da 2’si İran ajanı 8 kişinin MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla yakalanmıştı. Dün ise silahlı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 6 Rus ve 1 Özbek uyruklu şahıs yakalanarak tutuklandı.

İran ajanlarının ardından Rus ajanlarına operasyon!