Mitsuba işçileri, işten atılan arkadaşları için eylemde!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 1:03 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 1:29 pm

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Mitsuba Otomotiv Fabrikası emekçileri, işten atılan 9 arkadaşları için eylemde. Fabrikayı terk etmeme kararı olan işçiler, arkadaşları işe dönmeden greve son vermeyeceklerini açıkladı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mitsuba Otomotiv Fabrikası’nda DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerin fabrika içerisinde direnişe geçmesinin üzerinden 20 saat geçti. 9 işçinin iş sözleşmelerinin feshedildiği fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı işçiler, fabrikayı terk etmeme kararı aldı. Fabrika yönetimi tarafından kendilerine mobbing uygulandığını iddia eden yaklaşık 120 işçi, toplu sözleşme imzalanmadan ve işten çıkarılan arkadaşları işlerine geri dönmeden eylemlerine son vermeyeceklerini açıkladı.

HALAYLAR ÇEKİLİYOR

Diğer sendikalara üye işçiler de içeride direniş başlatan işçilere destek vermek için fabrika önüne geldi. Halayların çekilip türkülerin okunduğu Mitsuba Otomotiv Fabrikası önündeki destek gösterileri sürüyor. EMEK Partisi Kocaeli İl Başkanın Arzu Erkan da işçilere destek vermek için Gebze’ye geldi. Erkan, fabrika önündeki halaya katıldı.

VALİ DAHİL OLDU

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, işveren ile sendika temsilcilerinin masaya oturmasını istedi.

İşveren sendikayı tanıdı ancak çıkarılan işçiler işe geri alınmadı