‘MİT memurluğu’ vaadiyle cinsel istismar olayında tutuklu sayısı yükseldi

Yayın tarihi: 12 Ocak 2023 Perşembe 9:36 am - Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe 9:36 am

Konya’da, 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A.’ya, ‘MİT memurluğu’ vaadiyle cinsel istismar olayına ilişkin yürütülen soruşturmada dini nikahın kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri de tutuklandı.

Konya’da bulunan bir lisede son sınıf öğrencisi G.A’yı okul müdürü Harun Avcu, derslerinde başarılı olduğu için ‘Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız’ diye kandırarak evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. Mandal, iddiaya göre G.A.’ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.’nın ailesinin şikayeti üzerine kendisini ‘MİT mensubu’ olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, gözaltına alınıp 25 Kasım günü ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.

G.A.’nın ailesi tarafından dosyada adı geçen diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulunuldu. Ailenin talebinin ardından okul müdürü Harun Avcu hakkında tutuklama kararı verildi.

G.A.’nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç ise, ortaya çıkan yeni delillerin ardından daha önce 2 kez serbest bırakılan Asuman Sahar Koleri, eşi M.K. ile A.A. hakkında tutuklama talebini yeniledi. Cumhuriyet Başsavcılığı da elde edilen yeni delil ve ifadeler ışığında Koleri’nin yeniden gözaltına alınmasına karar verdi.

Savcı, dün gözaltına alınan Koleri’yi ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Koleri, mahkemece ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 3’e yükseldi. Soruşturma sürüyor.

‘MİT memurluğu’ vaadiyle cinsel istismara aracılık eden okul müdürü tutuklandı