Mısra Öz TİP’in teklifini kabul etti! Milletvekili adayı oluyor

Yayın tarihi: 27 Mart 2023 Pazartesi 2:57 pm - Güncelleme: 27 Mart 2023 Pazartesi 3:08 pm

Çorlu tren kazasında eşini ve oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, TİP’ten milletvekili aday adayı oldu.

Çorlu tren faciasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimde, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili aday adayı oldu.

CHP’DEN ADAY OLMASI BEKLENİYORDU

Öte yandan Mısra Öz’ün CHP’den aday olması bekleniyordu. Öz’ün CHP’den aday olacağı iddia edilirken, Öz bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada “Bir teklif almadım. Bir cevap verdiğim söz konusu değil” demişti.

ERKAN BAŞ DUYURDU

Mısra Öz’ün adaylığını TİP Genel Başkanı Erkan Baş duyurdu. Baş, Mısra Öz’ün adaylığıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: ¨Yıllardır bıkıp usanmadan adalet peşinde koşan sevgili Mısra Öz bugün milletvekilliği adaylığı teklifimizi kabul ederek gücümüze güç kattı. Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız demiştik. Birlikte başaracağız!”

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de “Hoşgeldin arkadaşım, güç verdin. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız!” ifadesini kullandı.

ÖZ: HELLEŞMEYECEĞİZ, HESAPLAŞACAĞIZ

Mısra Öz, Genel Başkanı Erkan Baş’ın paylaşımına yanıt verdi. “Hoşbuldum” diyen Öz, “Bu mücadele, sizlerin dayanışmasıyla daha da güçlenecek. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız! Tüm hak arayan aileler için hoşbuldum” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Şevket Çoruh, TİP’ten adaylığını açıklayan Mısra Öz’e destek verdi. Sosyal medya hesabından Mısra Öz’ü etiketleyerek paylaşım yapan Çoruh, “Yolun açık olsun Mısra Öz” dedi.

 

MISRA ÖZ KİMDİR?

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz, kazanın TCDD’nin ihmalleri nedeniyle gerçekleştiğini dile getirmesiyle tanındı.

Tren kazasının ardından açılan davada sorumluların bir türlü cezalandırılamaması ve duruşmanın sıklıkla ertelenmesi gerekçesiyle Mısra Öz ve kazada yaşamını yitirenlerin yakınları çeşitli eylemler gerçekleştirdi.

Verdiği bir röportajda “Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” ifadeleriyle kamu görevlilerine hakaret ettiği gerekçesiyle Mısra Öz hakkında dava açıldı ve 8 bin 800 TL para cezası verildi.

Mısra Öz, Yunanistan’daki tren kazasını paylaştı! “Bu iki fotoğrafı unutma Türkiye”

ÇORLU TREN KAZASINDA NE OLMUŞTU?

Çorlu tren kazası, 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana geldi. Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı.