Milyon Fest’in ardından Çağdaş Fest de iptal edildi! Kaymakamlık topu bakanlığa attı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 7:04 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 12:06 pm

Özel Haber: Aziz Turgut Altun

Muğla Fethiye’de Milyon Fest’in iptal edilmesinin ardından özel bir mekanda düzenlenecek olan Çağdaş Fest de iptal edildi. Fethiye Kaymakamlığı, organizasyonun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alamadığını söylerken organizatör Çağdaş Adıgüzel, gerekli tüm izinlerin alındığını dile getirdi. 

AKP iktidarının gerici politikalarının altında festival ve konserler teker teker iptal edilmeye devam ediyor. Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenmek istenen Milyon Fest’in ardından bugün düzenlenecek Çağdaş Fest iptal edildi.

Çağdaş Fest, sosyal medya hesabından İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım Orman bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alındığı organizasyonun iptal edildiğini duyurdu.

Gericiler istedi kaymakamlık Milyon festi iptal etti!

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI TOPU BAKANLIĞA ATTI

TELE 1’den Aziz Turgut Altun’un ulaştığı Fethiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necla Yıldız, organizasyon firmasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan herhangi bir izin almadığını iddia etti. Yıldız, güvenlik ve çevre yönünden değerlendirilerek uygun görülmediğini söyledi.

Yıldız, Jandarma’dan alınan izin belgesinin hatırlatılması üzerine, “Öyle bir izin belgesi verilmedi. Açıklama yapmak Kaymakam beyin takdirinde. Biz gerekli yazışmaları yaptık. Kendilerine tebliği yapıldı. Çevreye zarar verileceği için izin verilmedi” dedi.

YASAK KARARI KONSERE BİR GÜN KALA İLETİLDİ

TELE1, Çağdaş Fest, Organizatörü Çağdaş Adıgüzel’e de ulaştı. Adıgüzel, yasak kararının konsere bir gün kala iletildiğini belirtti.

“KAPASİTE YÜKSEK DİYE BİLDİRDİK”

Adıgüzel, güvenlik gerekçesine ilişkin olarak Jandarma’nın izin verdiğini belirterek alan dışı güvenliği kaymakamlığa ait olduğunu dile getirdi.  Son gün son mesai saatinde iptalin verilmesine isyan eden Adıgüzel, “Niye iptal etmişler Çevre ve şehircilik hikaye… Niye son günü beklemişler ben dilekçemi 9 Temmuz’da verdim. Daha fazla ne yapabilirim. Özel işletmeler mevzuat gereği bildirmek zorunda değil. Biz kapasite yüksek diyerek bildirdik. ” dedi.

Adıgüzel şöyle konuştu:

“Arayıp iptali bile bilgi vermediler. Dün kiralamasını yapmış olduğum özel işletmeye tebliğ etmişler. Ben onlardan öğreniyorum sahne araçlarını içeri alınmadığı zaman. Girişiniz yok çünkü böyle bir festival yok kaymakamlık karar almış deniliyor. Bunun üzerine 13.40’ta kaymakamlığı gidiyorum. Adamların söylediği doğru, kaymakamlık yasaklamış.”

“Benim bütün belgelerim tam. Özel işletmelerde nasıl bir sanatçı konser veriyorsa bu da aynı şekilde bir mekan. Sit alanından çıkarılmış özel çevre korumadan çıkarılmış. İnşaat izni verilmiş. Hali hazırda da inşaat yapılıyor çevresinde büyüyor. Turizm işletmesi belgesi olan bir alanda, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir arazi.”

“KAYMAKAM KESİNLİKLE ART NİYETLİ”

“Orman yangınları ile alakalı 30 Mayıs’ta alınan bir karar var dağıtılan. Bu karar doğrultusunda yangın ihtimaline karşılık iptal etmiş. Böyle saçma bir şey görülmedi Türkiye’de. Kaymakam kesiklikle art niyetli olduğunu ortaya koyuyor. Yargı süreci başlatacağız. Orman Bakanlığı’ndan orman yangınını düşünecek daha iyi bir kurum mu var? Bu kurumun görüşünü almışız.”

“JANDARMA’NIN OLURU VAR”

“Orman Bakanlığına ait olan bir arazide Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan bir izin almamız gerekmiyor. Kendi içinde anlaşma yaptığımız işletme çevre koruma alanında çıkartılmış bir bölge. İl Jandarma Komutanlığı’nın da güvenlik oluru var.”

“ALAN DIŞINDA GÜVENLİK KAYMAKAMLIĞA AİTTİR”

“Alan dışında ve trafik yönündeki güvenliği alacak kaymakamlıktır. Bu güvenliği eğer kaymakamlık alamıyorsa Türkiye Cumhuriyeti’nin kaymakam valisine ihtiyacı yoktur. Alan dışına ben güvenlik almak zorunda değilim. Ha kaymakamlık davet eder 1.500 kişi bekliyormuşsun bu kadar yetmez alan içinde güvenliği artır ve bir sorun yaşarsan tamamen üstlendiği bildir, bizi zan altında kalmayalım da diyebilirdi.”

“DİLEKÇEMİ BİR AY ÖNCE VERDİM”

“Niye iptal etmişler Çevre ve Şehircilik hikaye… Niye son günü beklemişler ben dilekçemi 9 Temmuz’da verdim. Daha fazla ne yapabilirim. Özel işletmeler mevzuat gereği bildirmek zorunda değil. Biz kapasite yüksek diyerek bildirdik. Kaldı ki konaklamamız, alkol sponsorumuz yok.”