Milli Yol Genel Başkanı Çayır’dan HÜDAPAR yorumu: MHP’nin nasıl tavır alacağını bekliyorum!

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 4:03 pm - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 4:03 pm

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılması sonrası MHP ve diğer partilerin nasıl bir tutum sergileyeceğini merakla beklediklerini açıkladı. Çayır, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceklerine dair ise, “Muhsin Yazıcıoğlu nasıl karar verirse, öyle karar vereceğiz” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarının kurduğu Milli Yol Partisi’nin Genel Başkanı Remzi Çayır, TELE1’de yayınlanan Gün Ortası’nın konuğu oldu.

Gazeteci Ülkü Çoban’ın Hizbullah uzantılı HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Çayır, “İlke itibarıyla silahla, şiddetle özdeşleşen ve arasına mesafe koymayan; partisi ne olursa olsun, hali ne olursa olsun, coğrafyası ne olursa olsun bunların mutlak anlamda tasfiye etmesi gerektiğini… Çünkü şiddetle demokrasi yan yana durmaz, bölücülükle demokrasi yan yana durmaz” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun avukatı: Emra Kara bir şeyler gizliyor!

Fransa, Amerika gibi ülkelerde de farklı kültürlerle yaşayan topluluklar olduğunu ve bu topluluklarında bir takım istekleri olduğunu belirten Çayır sözlerine şöyle devam etti:

“Orada bir özerklik talebi yok, ayrılık talebi yok. Silahlı bir mücadelenin getirdiği bir kaos yok, ne yazık ki ülkemiz böyle… Vatan birliği ve vatan tekliğini şu veya bu şekilde sorgulayan anlayışlarla Türkiye bir yere varamaz. Bu konuda ben, MHP’nin ya da bir başka partinin nasıl bir tavır alacağını bekliyorum. Eğer meşru zeminde kendini ifade edebilen ve şiddetle arasına mesafe koyabilen partilerle elbette bir sıkıntı olmamalıdır”

Kılıçdaroğlu’ndan Milli Yol Partisi’ne ziyaret! “Bütün faili meçhuller açığa kavuşturulmalı”

Çayır yeni kurulmuş bir parti olduklarını, bugün yaptıkları görüşme sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ile temelde aynı noktada buluştuklarını ve partisinin kurullarıyla görüştükten sonra Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adaylığı’na destek olup olmama konusunda karar vereceklerini belirtti. Çayır ayrıca, “Milletimizin hiç şüphesi olmasın, Muhsin Yazıcıoğlu nasıl karar verirse, yaşasaydı, öyle karar vereceğimizi bilsinler. Topluma şunu söylemek isterim, umutsuzluğa, endişeye gerek yok. Her karanlığın aydınlığı, her gecenin bir sabahı var. Bu ülke akılla, bilimle, vicdanla buluşacaktır; hiçbir kötülük devam edemez” dedi.