Milli Savunma Bakanı Akar’dan tanıdık gerekçe: ‘Onlar gazeteci değil’
20 Kasım 2018 Salı

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu için Kanada’ya giden Hulusi Akar BBC muhabiri Yalda Hakim’in sorularını cevapladı.
BBC muhabiri Yalda Hakim’in sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteciler hakkındaki soruya tanıdık bir cevap verdi. Akar, Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteciler için ‘onlar gazeteci’ değil iddiasında bulundu.
BBC: Birçok kişi Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı’yı savunup onun için adalet peşinde koştuğunu söylüyor. Türkiye’de bu kadar çok gazeteci tutukluyken bu, samimiyetten uzak bir yaklaşım değil mi?
Hulusi Akar: Türkiye’de cezaevlerindeki hiçbir gazetecinin durumu ile Cemal Kaşıkçı olayı arasında benzerlik yoktur. Hapistekiler kapalı kapılar arkasındaki faaliyetleri nedeniyle haklarında hazırlanan dosyalar kapsamında cezaevindeler. Bunların hiçbiri gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde değil. Bu asla gerçekçi değil.
BBC:100’ü aşkın gazetecinin hapiste olduğu haberleri var. Bu sayı Çin’dekinden fazla.
Hulusi Akar: Onlar gazeteci değil. Gazeteci unvanına sahip olabilirler ama…
BBC:Peki kanıtınız ne?
Hulusi Akar: Pek çok kanıt var. Dosyalarına dikkatli bakarsanız ne yaptıklarını, gazetecilikten ne kastettiklerini anlarsınız.
BBC:Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu mu söylüyorsunuz?
Hulusi Akar: Elbette.
Benzer Haberler
Hulusi Akar’dan ‘kaçak göçmen’ açıklaması
07/05/2022 10:10
Hulusi Akar, Özgür Özel’e açtığı davayı kaybetti
30/04/2022 9:25
Aytun Çıray, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
27/04/2022 9:59
Türkiye, denize kıyısı olmayan Zambiya ile deniz anlaşması yaptı
14/04/2022 13:20
Hulusi Akar: Mayınlar NATO gemilerinin Karadeniz’e girmesi için bırakılmış olabilir
10/04/2022 9:13
Mariupol’deki Türkler deniz yolu ile tahliye edilebilir
02/04/2022 13:31