Milli Eğitim Bakanlığı mezunların yaptırdığı kütüphaneyi yeniden açtı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 5:18 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 5:32 pm

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği’nin (AFLİM) üç sene önce açılışını yaptığı kütüphaneyi tekrar açtı. Kütüphanenin yapıldığı dönem başkanlığı yürüten Hakan Ayyıldız, “Açılışını yaparken özellikle AFLİM yaptı bile demedik. Mezunlar yaptı dedik. Mezunlar yokmuş gibi davranmak bu tür organizasyonları sekteye uğratıyor. Umarım bu yanlıştan dönülür” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 Ağustos’ta İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde üç senedir faaliyette olan kütüphaneyi yeniden açtı. Bakan Mahmut Özer’in katılıp açılışını yaptığı kütüphanenin, 2019’da  mezunların bağışlarıyla açıldığı ortaya çıktı. Duvarındaki periyodik tabloda katkı veren mezunların adının da yazılı olduğu kütüphanenin isminin, mezunlara haber verilmeden değiştirildiği öğrenildi.

Etkinlikte konuşan Mahmut Özer, “Eğitimdeki dönüşümün mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi. Sözcü’nün aktardığına göre; mezunların katkısıyla açılan kütüphaneye ise Milli Savunma Üniversitesi rektörü tarihçi yazar Erhan Afyoncu’nun ismi verildi. Erhan Afyoncu’nun İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu olmadığı da öğrenildi.

MEZUNLARIN YAPTIRDIĞI KÜTÜPHANENİN AÇILIŞINA KAYMAKAM DA KATILMIŞTI

Kütüphane açılışı 2019’DA Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Aslan, AKP Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım, okul müdürleri ve mezunların da katılımıyla gerçekleşti.

Yaklaşık 180 metrekareden oluşan okul kütüphanesinin tefrişatını gerçekleştiren AFLİM (Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği)’ne Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan tarafından plaket takdim edildi. Mezunların gerçekleştirdiği açılış töreni de hala Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alıyor.

 

MEZUNLARIN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇILIŞ TÖRENİ

“AÇILIŞTA TEŞEKKÜR PLAKETİ BİLE ALMIŞTIK”

Kütüphanenin açılışın yapıldığı AFLİM’in başkanlığını yürüyen Hakan Ayyıldız, TELE1’e konuştu. Ayyıldız, mezunların bağışlarıyla yapılan bir kütüphanenin sanki yeni yapılmış gibi gösterilerek açılmasının büyük bir moral bozukluğu yarattığını söyledi. Birçok mezunun katkısı ile yapıldığı için tek bir isim vermekten kaçındıklarını ve duvara mezunların ismini yazdıklarını söyleyen Ayyıldız, “Önemli olan şahıs değil çalışmalarımıza vuracağı sekme” dedi. Ayyıldız, açılışı yaptıkları sırada teşekkür plaketi bile aldıklarını belirterek şunları ifade etti:

KÜTÜPHANE İÇİN MEZUNLARA VERİLEN PLAKET

“Biz tek isim vermedik. Bu mezunların bağılarıyla yapılan bir kütüphane. Kapısına abartmadan plaketimizi astık. Asıl tüm isimleri içeren tüm isimleri duvara periyodik tablo olarak astık. Açılış haberlerinde kişisel isim bile geçirmedik. Okulumuz 2019’da yıkılıp tekrar yapıldı. Bir faydamız olsun diyerek A’dan Z’ye bütün her şeyini yaptırdık kütüphanenin. Kalıcı bir eser niyeti le yaptırdık. Tüm isimleri bilerek astırdık ki çocuklara örnek ve şevk olsun diye. O dönemin kaymakamı, MEB müdürü ve AKP ilçe başkanı ile beraber açılış yaptık. Teşekkür plaketi bile verdiler. Bu isim verme işi yeni çıkmış bize de sürpriz olduk. Biz de Instagram’da yayınlanan açılış töreninde gördük. Hem kütüphane yaptık hem isim verdik diye masraflı bir açılış yapmışlar. Erhan beyin resmini de duvara işleyip adını da yazmışlar. Normalde kütüphanene çalışma için dizayn edilir. kocaman simsiyah duvara asmışlar. Bir hafta önce de Beşiktaş Anadolu lisesine Murat Bardakçı’nın ismini vermişler.

“ASIL SORUN BU, İSİM SONRADAN GELİYOR”

Bizim 50 tane en az dünyaca ünlü yayınları olan mezunlarımız var. Onların atlanıp Afyoncu’nun isminin verilmesi de ilginç. Okulla alakası hiçbir bağı yok. Öyle bir iddiaları da yok tabii. İsim ayrı bir tartışma ama yapılmış bir şeyin tekrar açmak sıkıntı. Bundan sonraki organizasyonlar için elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu bağış organizasyonları için moral bozukluğu için. burada çok tepki aldık. Asıl sorun bu isim sonradan geliyor. İsmin üzerinde durmuyoruz. Ama niye? Önemli olan şahıs değil. Bizi mezunlarımızın hakları ilgilendiriyor. Çalışmalarımıza vuracağı sekme. yeni bir okul sayılırız. Genelde orta gelir grubunun çocukları bizim dönem. Yeni yeni bağış yapabilen bir mezun kitlesi.

“İLK ESERİMİZDE SON OLMAMASI İÇİN SES VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜK”

ilk eserimizdi son olmaması için ses verilmesi gerektiğini düşündük. Mezunlar hiç yokmuş gibi davranmak bu tür organizasyonları sekteye uğratıyor. Özellikle AFRİM yaptı bile demedik. AFRİM organizasyonu ile mezunlar yaptık dedik bilerek. Bütün mezunların emeği. Hassas davranmaya çalışırken bu oldu. Derdimiz bu. Umarım yanlıştan dönülür.”

 

“RAFLARINDAN BİLGİSAYARLARINA TEPEDEN TIRNAĞA DONATIP EMANET ETTİK”

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği’nden (AFLİM) yapılan açıklamada şöyle denildi:

“AFLİM organizasyonu ve her dönemden mezunumuzun değerli bağışları ile okulumuza yakışır yeni kütüphanemizi raflarından bilgisayarına, kitaplarından sandalyelerine kadar, deyim yerindeyse tepeden tırnağa donatmış, 2019 yılında okulumuza teslim ve emanet etmiş, 2020 yılının Mart ayında ise Kadıköy kaymakam ve okul yönetiminin de katılımı ile açılışını yapmıştık.

Öğrendik ki, emek emek kurduğumuz kütüphanemize bir isim verilerek yeniden açılışı yapılmış. AFLİM’in ve daha önemlisi mezunlarımızın maddi ve manevi desteğini yok sayan bu isimlendirme nezdimizce kabul edilemez!

Kütüphanemizin içindeki periyodik tablonun yansıttığı gibi çoğulcu bir destek ile inşa edildiğini gösterecek, okulumuza yakışacak bir isim ile kütüphanemizin adlandırılması gerektiğine inanıyoruz.

Eğer illa “yaşayan insan hazinesi” ismi verilecek idiyse de, hali hazırda gençlerimize ilham verecek birçok mezunumuz olduğunu biliyoruz, hatırlatmak isteriz.

Bu süreçten medyada paylaşılana kadar haberdar edilmediğimizi, kesinlikle bilgimiz ve onayımız dahilinde olmadığını siz değerli mezunlarımızla paylaşmak isteriz.

Yapılan bu haksızlığı ve özensizliği kınıyoruz ve düzeltilmesi yolunda da konunun takipçisi olacağımızı, sesimizi duyurmak için de sizlerin de desteğini beklediğimizi bildiririz.”

 

 

 

Erdoğan tarihleri karıştırdı! 1982’de açılan üniversiteyi ‘Biz açtık’ dedi