Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Uzaktan eğitim, sistemimizin olağan bir parçası olacak

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 11:11 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 11:13 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz” dedi.

Bakan Selçuk, ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ kapsamında Kahramanmaraş’taki meslektaşları ile video konferans yoluyla bir araya geldi. Görüşmede öğretmenler, salgın sürecinde her bir öğrenciye ulaşmak için ürettikleri çözümleri Bakan Selçuk ile paylaştı. Öğretmenlerin özverisi sayesinde Türkiye’nin uzaktan eğitimde önemli bir yerde olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Biz meslektaşız. Çocuklar için aynı amaca yönelik olarak çalışıyoruz. Beraberce bir işi yükleniyor olmak birlikte bu ülkenin çocuklarına hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Bakan Selçuk, salgın sürecinde fayda gördükleri uzaktan eğitimin bundan sonraki süreçte de bazı konularda devam etmesini isteyen öğretmenlere, “Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz” yanıtını verdi.