Millet İttifakı yurt dışına kaçırılan paraları nasıl geri almayı planlıyor?

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 10:35 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 10:35 pm

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Millet İttifakı iktidarında, yurt dışına kaçırılan paraların geri alınmasıyla ilgili bir komisyon kuracaklarını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TELE1 ekranlarında Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği isimli programa konuk oldu.

Millet İttifakı tarafından açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni hakkında açıklamalarda bulunan Mahmut Tanal, iktidara geldikleri zaman yolsuzlukla elde edilen ve yurt dışına çıkarılan gelirlerin geri alınması için bir komisyon kuracaklarını ve bu gelirleri Türkiye’ye geri getireceklerini açıkladı.

Millet İttifakı’ndan Türkiye’nin geleceğine ‘imza’

“BİR KORKULU RÜYA OLDU”

Tanal, yapılması planlanan çalışmanın detaylarını şu şekilde anlattı:

“Yolsuzluktan elde edilen, yurt dışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getirecek ve bu çerçevede Mal Varlıklarının Geri Alınması Ofisi’ni kuracağız. Yani burada hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmamış olacak. Mal Varlıklarının Geri Alınma Ofisi’ni kuracağız. Yolsuzluk yapıp paraları yurt dışına kaçıranlar ‘biz parayı Türkiye’den kaçırdık, rahatız’ diyecekler artık bu onlar için bir korkulu rüya olmuş oldu. Yani hiç kimsenin yapmış olduğu yanına kar kalmamış olacak.”