‘Millet iradesine kumpas’

Yayın tarihi: 4 Haziran 2020 Perşembe 6:43 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 6:43 pm

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürülmesine muhalefetten sert tepki geldi. CHP’li Özel kararı “Millet iradesine kumpas” olarak nitelendirirken, HDP’li Ersoy ise “Halkın seçtiği milletvekillerinin vekilliği talimatlı savcıların verdiği kararlar ile sarayın talimatı ile düşürüldü” dedi.

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü.

Parlamento darbesi: Bahçeli çağrı yapmıştı, üç milletvekilinin vekilliği düşürüldü

MUHALEFETTEN TEPKİ

Üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin muhalefetten gelen tepkiler şöyle:

“MİLLET İRADESİNE KUMPAS”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Saray’dan gelen talimatla Enis Berberoğlu ve iki HDP’li milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi millet iradesine kumpastır. Yargıya da yasamaya da talimatı veren aynı tek adamdır. Saray rejimiyle kuvvetler birliği yaratılmış, demokrasi ortadan kaldırılmıştır.”

AKP’li vekil: Talimat alıyoruz, şeref duyarız

“HESAPLAR BOZULACAK”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: “Enis Berberoğlu ve 2 vekilin TBMM üyeliğinin düşürülmesi, halkın iradesinin hiçe sayılmasının ötesinde bir durumdur. 28 Şubat bin yıl sürmedi ama tek adam rejiminin kalıcı hale getirilmesinin kilometre taşları döşeniyor. Hak, hukuk, adalet mücadelesiyle hesaplar bozulacak!”

“SARAYIN TALİMATI İLE DÜŞÜRÜLDÜ”

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy: “Halkın seçtiği milletvekillerinin vekilliği talimatlı savcıların verdiği kararlar ile sarayın talimatı ile düşürüldü. Faşizm kaybedecek! Halk demokrasisinin inşa edildiği eşit, özgür, kardeşçe yaşayacağımız laik bir ülkeyi kuracağız!”

Vekilliği düşürülen Leyla Güven: Darbeler yalnızca silahla olmuyor

“DARBECİLER GİDECEK”

SOL Partili Alper Taş: “Darbeci zihniyet 2 HDP’li 1 CHP’li milletvekilinin vekilliğini düşürmüş. Düşürülen, çiğnenen halkın iradesi. Darbeciler gidecek halkın iradesi mutlaka kazanacak.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Atatürk’e hesap soran TBMM’nin Erdoğan’dan talimat alması üzücü, düşündürücü ve kaygı vericidir. Bu işlem demokrasiye darbedir, AKP yargısı eliyle siyaset dizaynıdır.”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Darbe tehlikesi var propagandası yapanların darbe için zemin hazırladığını söylemiştik. Biraz evvel TBMM Genel Kurulu’nda 3 milletvekilinin milletvekilliğinidüşürüldü. Halk iradesine darbe yapıldı. Darbeciler yenilecek, halk kazanacak!

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay: ” Bu; tek bir adamın, kendini halktan ve halkın iradesinden üstün görmesidir.”

CHP: Milli iradeye kumpas kurulmuş bir darbedir