Midesinde uyuşturucu kapsülü patlayan İranlı hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 9:59 am - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 10:02 am

İran’da midesine uyuşturucu kapsülü yerleştirilen ve İsveç’e gitmeye çalışan bir yolcu İstanbul Havalimanı’nda pasaportunu kaybedince uçağı kaçırdı. Otele yerleşen İran asıllı yolcu, midesindeki kapsüller patlayınca hastaneye kaldırıldı. Fenalaşan yolcu tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İran uyruklu 63 yaşındaki Rupen Harotonian, midesinde uyuşturucu kapsülleriyle İsveç’E gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Burada pasaportunu kaybeden Harotonian, Arnavutköy’de bir otele yerleşmek zorunda kaldı. Harotonian, kaybettiği pasaportu yeniden çıkarmak için işlemleri başlattı. Ancak ertesi gün akşam saatlerinde konakladığı otelde karın ağrısı şikayeti ile fenalaşan Harotonian, Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan incelemenin ardından Rupen Harotonian’in midesinde yabancı cisimler fark edildi. Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Rupen Harotonian’ın midesindeki uyuşturucu dolu kapsüllerden bazıları çıkarılırken, durumun daha da ağırlaşması üzerine Rupen Harotonian entübe edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen İran asıllı İsveçli Rupen Harotonian, hayatını kaybetti.

ÖLMEDEN ÖNCEKİ ANLARI KAYDEDİLDİ

Rupen Harotonian’ın havalimanından çıktıktan sonra Arnavutköy’deki otele giriş yaptığı, fenalaştıktan sonra görevlilerden yardım istediği, kapıda acılar içinde kıvrandığı ve son olarak sağlık ekipleri eşliğinde ambulansa yürüdüğü görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.

İki kişinin sindirim ve boşaltım sistemlerinde taşıdığı uyuşturucu kapsülleri ameliyatla çıkarıldı