Midesi ve bağırsağından uyuşturucu çıkan İranlı serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 13 Mart 2023 Pazartesi 1:59 pm - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 1:59 pm

Kars’ta midesi ve bağırsağından sentetik uyuşturucu çıkan İran uyruklu kişi tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kars’ta İran uyruklu kişinin kente uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Selim ilçesinde, İran uyruklu O.B. ve beraberindeki iki kişiyi ticari takside yakalandı.

Üst aramasında bir şey bulunamayan İran uyruklu zanlı, Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede çekilen röntgende İranlı şüphelinin midesi ve bağırsağında kapsüller halinde, 65 parçadan oluşan 412 gram sentetik uyuşturucu bulunduğu tespit edildi.

Taksi şoförü ve diğer şüphelinin ev ile iş yerlerinde yapılan aramada 15 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, ruhsatsız tabanca, şarjör ve 15 mühimmat ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İran uyruklu O.B. ve taksi şoförü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, diğer zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi.

Yurt dışından şüphelilere uyuşturucu temin ettiği öne sürülen bir zanlının da İnterpol tarafından aranmasının sağlanacağı öğrenildi.

Sırbistanlı iki kadının parasını çalan İranlı sahte polis yakalandı