Mide botoksu ölüme neden olmuştu! Sorumlu iki doktor serbest

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 12:45 pm - Güncelleme: 28 Mart 2023 Salı 12:45 pm

Tuzla’da bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan mide botoksu faciasına yönelik gözaltına alınan iki doktor, ikinci kez adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde, özel bir hastanede mide botoksu yaptıran bazı hastaların çift görme, tansiyon yükselmesi ve mide bulantısı gibi semptomlar yaşaması üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan çalışmalarda mide botoksu yaptıran hastaların yoğunlukla İstanbul ve İzmir’de ameliyat oldukları, farklı il ve ilçelerdeki hastalarla birlikte toplam 31 kişinin aynı sorunları yaşadıkları belirlendi.

Tuzla’daki hastanede tedavi gören 46 yaşındaki Türkmenistanlı Aylar Korhanova ise hastanede hayatını kaybetti.25 Şubat tarihinde ameliyat olan Korhanova, bir süre sonra taburcu oldu. 4 Mart’ta midesinde rahatsızlık hisseden kadın ameliyat olduğu hastaneye tekrar giderek tedavi altına alındı. Durumu kötüleşen Korhanova yoğun bakıma kaldırıldı. Aylar Korhanova dün ise hayatını kaybetti. Cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Ölen kadının yakınları ameliyatı yapan doktorlardan ve hastane yönetiminden şikayetçi oldu.

DOKTORLAR SERBEST

Hastaların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hastanenin yetkilisi doktor C.C.E., operasyonu yapan doktor Ş.Ş. ve firma sahibi C.T.’yi gözaltına alarak ameliyat öncesi ve ameliyat sırasında kullanılan 6 ilaca el konuldu. Yakalanan şüphelilerden C.C.E. ve Ş.Ş. işlemleri sonrası adli makamlarca serbest bırakıldı.

Aylar Korhanova’nın ölümü üzerine doktorlar C.C.E. ve Ş.Ş. bir kez daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen iki doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tuzla’da mide botoksu kabusu! 31 kişi fenalaştı 1 kişi öldü