MHP’li vekilin işaret ettiği isim Şamil Tayyar mı?

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 10:52 am - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 10:54 am

Gaziantep’te yaptığı binalar enkaza dönüşen müteahhit Yunus Kaya’nın AKP’li Şamil Tayyar ile fotoğrafı çıktı. Tayyar, fotoğrafı “Anlamış değilim, eski bir vekilin partisinin belediye meclis üyesiyle görüşmesi çok mu tuhaf?” sözleriyle savundu.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde müteahhidi olduğu site ve apartmanlar çöken AKP’li belediye meclis üyesi Yunus Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu. En az 300 kişinin öldüğü belirtilen binaların müteahhitti Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; AKP’li Ökkeş Kavak’ın yönettiği Nurdağı Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı CCK İnşaat’ın, ilçenin çeşitli semtlerinde yaptığı 6 site çöktü.

Bu sitelerin enkazı altında kalan ve aralarında Yunus Kaya’nın yakınlarının da bulunduğu 300’ün üzerinde can kaybı yaşandı, çok sayıda da yaralı var. Kaya’nın Nurdağı’nın AKP’li Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın yakınlarına ait olan Kavak İnşaat ile birlikte lüks siteler yaptığı da belirlendi.

HAKKINDA YAKALAMA ÇIKARILDI

Yunus Kaya hakkında, kamuoyunda tepkilerin yükselmesinin ardından dün arama kararı çıkarıldı. Ancak Yunus Kaya’nın kaçtığı iddia edildi.

MHP’Lİ ATAY İSİM VERMEDEN İŞARET ETTİ

Bu arada konuyla ilgili MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay’ın paylaşımı dikkat çekti. Atay, sosyal medya hesabından “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı’nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum” paylaşımı yaptı.

Atay, tweetinde kastettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili olarak Sözcü’nün yönelttiği soruyu, “İsim vermem. Zaten kimin, kiminle birlikte oluğunu herkes biliyor. Benim derdim suçluların ve arkasındakilerin gerekli cezayı görmesi” diye yanıtladı.

ŞAMİL TAYYAR İDDİASI

MHP’li Atay’ın isim vermediği ünlü siyasetçinin AKP’li MKYK Üyesi Şamil Tayyar olduğu ileri sürüldü. Çöken binalarında en az 300 kişinin yaşamını yitirdiği Yunus Kaya’nın sosyal medya hesaplarında Tayyar ile birlikte çekilmiş fotoğraf ve paylaşım olması dikkat çekti. Kaya’nın ayrıca, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile de fotoğraf ve paylaşımlarının bulunması dikkat çekti. Bunun yanı sıra kaçak müteahhittin sosyal medya hesabından “abim” dediği Nurdağı Belediye Başkanı AKP’li Ökkeş Kavak ile yakınlıklarını gösteren paylaşımlar bulunuyor.
Yunus Kaya’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirketin, en fazla insanın yaşamını yitirdiği iki siteden CCK Yaşam Konutları’nı Ocak 2020’de, Yunus Kaya Apartmanı’nı ise Bahçelievler Mahallesi’nde 2016 yılında kullanıma sunduğu belirlendi.

ŞAMİL TAYYAR’DAN YANIT

AKP 24, 25, 26. Dönem Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Sermek Atay’ın tweetleri ve Yunus Kaya ile fotoğraflarının sosyal medyada gündem olmasından sonra olayla ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Tayyar, Yunus Kaya’nın 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği için aday yapılmaması üzerine aralarında siyaset husumet başladığını açıkladı.

Kaya’nın 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi olduğunu ve bu olayda dahli olmadığını ifade eden Tayyar, Yunus Kaya ile olan fotoğrafına da açıklama getirdi.

Eski AKP’li vekil fotoğraf ile ilgili “Kaya’nın Nurdağı ziyaretimde partimin belediye meclis üyesi sıfatıyla yaptığı kısa süreli çay davetindeki fotoğraf, maalesef deprem sonrası operasyon çocuklarına malzeme oldu. Anlamış değilim, eski bir vekilin, partisinin belediye meclis üyesiyle görüşmesi çok mu tuhaf?” ifadelerini kullandı.

“PARTİDEN ATILMASINI İSTEDİM”

Şamil Tayyar paylaştığı tweet dizisinde; 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Yunus Kaya’nın inşa ettiği binaların yıkıldığını ve bunun üzerine Kaya’nın partiden atılması için teşkilat başkanını aradığını söyledi.

Tayyar, Gaziantep ve İslahiye Başsavcılarını arayıp olayla ilgili şüphelilerin üzerine gidilmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Kızlarına siper olup enkaz altında can vermişler