Kızlarına siper olup enkaz altında can vermişler

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 10:22 am - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 10:22 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerden 30 saat sonra enkaz altından çıkarılan 10 yaşındaki Eylül İklim Bali’nin anne ve babasının, korumak için kızlarının üzerine kapandığı; bu sırada beton blokun altında kalıp hayatlarını kaybettikleri ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden Adıyaman’ın Malazgirt Mahallesi 1071 Sokak’taki 5 katlı binanın enkazından, depremden 30 saat sonra 10 yaşındaki Eylül İklim Bali sağ çıkarıldı. Ekipler küçük kızın anne ve babasının ise cansız bedenlerine ulaştı.

Hayatını kaybeden anne-babanın, korumak için kızlarının üzerine kapandığı, bu sırada beton blokun altında kalarak can verdikleri ortaya çıktı.

‘YASTIK VEYA HALI SANDIK MEĞER ANNESİYMİŞ’

Eylül İklim Bali’yi kurtaran ekipte yer alan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, “Ses dinlediğimizde Eylül’ü duyduk. Eylül, ‘Buradayım’ diye bağırıyordu. Çalışmalarımıza başladık. Eylül’ün yüzüne zarar vermeyecek bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Enkazın ilk parçasını açtık, çocuğumuzun yüzünü gördük. Eylül’ün üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş. Annesi depremde Eylül’ün üstüne kapanıp, kurtarmak için çabalamış, baba da onlara siper olmuş” dedi.

Enkazdan çıkan papağan anne ve kızın kurtulmasına vesile oldu