MHP’li Semih Yalçın’ın hedefinde bu kez İhsan Aktaş var: FETÖ çalgını

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2024 Pazar 2:24 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar 2:24 pm

Haber: Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın bu kez AKP’li GEN-AR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş’ı hedef aldı. Yalçın, Aktaş’ın siyasi çıkarımlarına tepki göstererek “İhsan Aktaş gibi FETÖ çalgınlarına iki çift sözümüz var!” dedi.

MHP’li Semih Yalçın’ın hedefini bu kez de AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen GEN-AR şirketinin sahibi İhsan Aktaş’a çevirdi.

Yalçın, X hesabından İhsan Aktaş’a yönelik yaptığı paylaşımında “İhsan Aktaş gibi FETÖ çalgınlarına iki çift sözümüz var” başlığıyla bir açıklama yaptı.

Sinan Ateş duruşmasında 4’üncü gün! Ayşe Ateş isim verdi: İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın

Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“Fikir ve siyaset sahasında kerameti kendinden menkul tefsirişerifler ve sosyolojik(!) çıkarımlar yumurtlamasıyla maruf GENAR Başkanı İhsan Aktaş, sağ kesimde milliyetçi siyaset açısından bir dağınıklık ve boşluk bulunduğunu istidlal etmiş.

Milliyetçilik fikrini her alanda maşerî vicdana yerleştiren MHP’nin bilhassa Türk siyasi hayatında verdiği mücadeleyi görmezden gelen İhsan Aktaş; aslında bir hakikati değil, ütopik bir umudu dile getiriyor.

İhsan Aktaş’ın mütalaalarında, MHP’siz bir siyasi hayat ve içinde Ülkücü Hareket’in yer almadığı bir milliyetçi düşünce akımı oluşturma hayali sırıtıyor.

İhsan Aktaş’ın ve benzerlerinin sözleri; Türkiye’de MHP’nin alemdarlığını yaptığı Türk milliyetçiliği davasına aleyhtarlığı genişletmek için yıllardır algı çalışması yürüten FETÖ’nün hayli mesafe aldığını gösteriyor. Bunların hepsi FETÖ çalgını…

FETÖ çalgınlığının; kimi politikacılar, fikir adamları, gazeteciler ve aydınlarda siyasi sekerata, fikir ve inanç komasına yol açtığı ortada…

Bilinsin ki MHP, millî egemenliğimiz ve bekamız aleyhine çalışan algı sersemlerini kendine getirecek kuvvet ve kudrettedir.”

AKTAŞ’TAN YALÇIN’A YANIT

İhsan Aktaş da X üzerinden kendisini hedef alan Semih Yalçın’a yanıt verdi. Aktaş Kendisinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Semih bey isterseniz ne söylediğime bir daha bakın” dedi.

Aktaş şunları söyledi:

“İYİ Parti’nin oyunun %3,5 lara düşmesinden dolayı 2028’e doğru milliyetçi sağda yeni bir oluşum çıkabilir dedim bu benim fikrim doğru olur yanlış olur. Bir de ben hayatımda hiç savunma yapmadım. Cumhur ittifakının bu ülkede neye karşılık geldiğini güçlü bir şekilde yazmışım.

FETÖ konusuna hiç girmiyorum. Milli görüş geleneğinden geliyorum bu adamların köküne düşmanım. Keşke parti yöneticilerine kim olduğumu sorsaydınız”

Kaynak: HABER MERKEZİ