MHP’li Kürşat Yılmaz: Sinan Ateş FETÖ’cü olabilir. Öldürme emrini veren kimse o da bence FETÖ’cü

Yayın tarihi: 6 Ocak 2023 Cuma 1:38 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2023 Cumartesi 9:08 pm

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘kahraman’ olarak nitelediği Kürşat Yılmaz, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş için, “FETÖ’cü olabilir. Ama öldürme emrini veren kimse, o da bence FETÖ’cüdür” dedi. 

‘Hürriyeti tahdit’, ‘yağma’ ve ‘tehdit’ suçlarından 16 yıldır cezaevinde bulunan Kürşat Yılmaz, 2021’de avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi. Yılmaz, geçen sene 32 yıllık cezadan beraat ederek tahliye edildi.

Sinan Ateş suikastinde Doğukan Çep yakalandı!

Yılmaz, Ankara’nın göbeğinde öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkında CIA ve FETÖ’yü işaret eden açıklaması geniş yankı buldu. Yılmaz, konuyla ilgili olarak Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu.

Sosyal medyadan paylaştığı açıklamanın kendisine ait olmadığı iddialarına yanıt veren Yılmaz, “Televizyonda bir milletvekili, ‘Bu tür insanlar konuşmasını beceremezler. Büyük ihtimalle bu konuşma metnini avukatına yazdırmışlar’ denildi. Kim isterse, gelsin iki saatlik program yapalım. Eğer benim genel kültürüm onlardan az ise konuşsunlar. Açıklamamın her kelimesi de bana aittir” dedi.

“SEÇİM ÖNCESİ VATANDAŞI UYARIYORUM”

Yılmaz, Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Ben, seçim atmosferi öncesi vatandaşı uyandırıyorum. Yakınlarımla paylaştım, eğer Sinan Ateş FETÖ’cüyse, onun öldürülmesi kararını veren, bu ocak genel başkanı da olsa o derece FETÖ’cüdür. Ülke bu atmosfere girmişken tezgah altında yapılan bir oyun bu. Başka bir şey değil. Ama bilerek veya bilmeyerek kullanılıyor insanlar. Türkiye’yi ateşe sürükleten direkt CIA direktörüdür. Ben, bu oyunlara gelinmemesini açıklamamda izah ettim.

“SİNAN ATEŞ FETÖ’CÜ OLABİLİR”

Sinan Ateş FETÖ’cü olabilir. Ama öldürme emrini veren kimse, o da bence FETÖ’cüdür. Bugün polis teşkilatında, diğer kamu kuruluşlarında on binlerce FETÖ’cü var. Ben de 17 yıl FETÖ’cülerin tezgahları sonucu cezaevinde yattım. Bana çok tekliflerde bulundular, bunlar ifadelerimde var. Ben böyle diyorum ama bazıları anlamak istediği gibi anlıyor.”

“AÇIKLAMA YAPILMAYINCA KARGAŞA YAŞANDI”

Açıklamadan önce MHP’den kimseyle görüşmediği belirten Yılmaz, “Açıklama yapılmayınca bir kargaşa yaşandı. Milletin sakin olmasını, ajan faaliyetlerinin ülkemizde fazla olduğunu, bunlara uymamamız, aklıselimle karar vermemiz ve bu şekilde analiz etmemiz gerektiğini vatandaş olarak söyledim. Olandan rahatsızlık duyduğum için açıklama yaptım. Yeminle söylüyorum açıklama öncesi ne genel başkanla görüştüm ne herhangi bir yetkiliyle görüştüm.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

NE OLMUŞTU?

Kürşat Yılmaz, Sinan Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da öldürülmesinin ardından 3 Ocak’ta sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve, “Ülkücü katili ülkücü olamaz. Türk Silahlı kuvvetlerinde general bir zamanlar ülkü ocaklarında genel başkan olsalar da bu kurumlara sızmış FETÖ ajanlarıdır ancak” ifadelerini kullanmıştı.