MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’a saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 1:49 am - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 1:59 am

MHP vekili Baki Ersoy ekonomik kriz ile ilgili açıklamasından sonra disiplin kuruluna sevk edildi. Karara tepki gösteren Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, MHP’den istifa ettiğini açıkladı. İstifa eden Sedat Kılınç, konuk olduğu bir TV kanalında Gazeteci Azim Deniz ile birlikte saldırıya uğradı. Kılınç ve Deniz’e yönelik saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Kayseri’de yayın yapan Deniz Postası isimli televizyon kanalında program yapan Gazeteci Azim Deniz ile MHP’den istifa eden Kocasinan Meclis Üyesi iş insanı Sedat Kılınç saldırıya uğradı. Kılınç ve Deniz’e uğradığı saldırıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

100’e YAKIN KİŞİ

Görüntülerde gazeteci Azim Deniz ve konuğu Sedat Kılınç binaya girmeden önce 7 kişilik bir grubun gelerek, binanın yanında bulunan kafede oturdukları görüldü. Ardından Azim Deniz ve Sedat Kılınç binaya girdikten sonra 100’e yakın kişinin bina önüne geldiği ve çok sayıda kişinin binanın içine girdiği güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. Bir süre sonra binadan çıkartılan Sedat Kılınç‘a yumrukla vurulup, iteklendiği görüldü. Bu sırada Gazeteci Azim Deniz’in de binanın dışına çıktığı görüntülerde yer aldı. Bir kişinin yine gazeteci Azim Deniz’e yumruk atmaya çalıştığı görüntülerde yer aldı. Sonrasında güvenlik kamera görüntülerinin dışına çıkan Kılınç, bina önündeki beyaz cip ile olay yerinden ayrıldı.

İhbarla adrese polis ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kentteki farklı hastanelere giden Deniz ile Kılınç, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 şüpheli ise savcılık talimatıyla salıverildi.

Olayın gerçekleştiği gün TELE 1’e konuşan Sedat Kılınç, saldıran kişilerin kendilerini MHP’li olarak tanıttığını ifade etti.

TELE 1’E BAĞLANMIŞTI

TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’na dün bağlanan Kılınç şunları söylemişti:

“Baki Ersoy bir televizyon kanalında enflasyon rakamlarının TÜİK’in açıkladığından daha fazla olduğunu açıkladı. Ardından da kesin ihraç ile disipline sevk edildi. Kimden gerçekleri saklıyoruz? Doğru yaptığımızı, eleştirimizin doğru olduğunu düşündüğümüz için de istifa ettim. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Ben Kayseri’de iş adamıyım. Enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakam olmadığını biliyoruz. bunu yanlış açıklarsak milleti kandırmış oluruz. Sorumluluğumuz var. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nda olduğu için eleştiriler yapılamıyor. Partinin kuralları var. Baki Ersoy ihraç edilirse MHP kan kaybeder.”

MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’a canlı yayın öncesi saldırı