MHP’de Oktay Vural krizi! Disipline sevk edilebilir iddiası

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 11:16 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 11:16 am

Eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural‘ın KRT’de Cumhur İttifakı’na yönelik yaptığı eleştiriler partide krize neden oldu. Partisine yönelik eleştirilerin ardından Vural’ın “Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilebileceği” iddiası gündeme geldi.

Eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural önceki gün KRT’de katıldığı bir programda hem enflasyon hem de Cumhur İttifakı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekonomik kriz ve kutuplaştırıcı siyaset ikliminin ülkeye verdiği zarara dikkat çeken Vural, Cumhur İttifakı’na “yenilenme” çağrısında bulundu. Vural’ın eleştirileri, MHP’nin parti tabanında ‘rahatsızlığa’ neden oldu. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun iddiasına göre; kulislerde MHP üyesi olan ancak aktif görevi bulunmayan Vural’ın “Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilebileceği” konuşuluyor.

MHP’nin kritik ismi Oktay Vural AKP’yi böyle eleştirdi

“BEKLEYİP GÖRECEĞİZ”

Güneysu’nun kulis haberinde MHP’den yapılan açıklamaya da yer verildi. Vural hakkında henüz bir disiplin sürecinin başlatılmadığı bilgisne yer verilerek, “Sayın Vural’ın yaptığı açıklamalar, kendi görüşüdür. Parti olarak, ‘Vural bunları söylemiş, hakkında hemen bir disiplin işlemi başlatalım’ gibi bir tavırdan yana olmayız. Bir üyenin merkez disiplin kuruluna sevki için parti politikalarına aykırı hareket ve beyanlarda bulunması ve bunun devamlılığı gerekli tüzük kurallarımıza göre. Ancak elbette ki Vural ile ilgili süreci takip ederiz. Ayrıca partimize Vural’ın ‘İYİ Parti’ye geçmek istediği’ yönünde bilgiler de geliyor. Sürece göre değerlendirme yapılır. Bekleyip göreceğiz.” ifadeleri kullanıldı.