MHP istedi HaberTürk’ten bir kovulma ve bir istifa geldi

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 9:23 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 1:21 am

HaberTürk TV’de yaşanan gerilimin ardından TELE1’in edindiği bilgiye göre Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir kovuldu, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz ise istifa etti.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Habertürk TV’yi sert sözlerle hedef aldı. Twitter hesabından açıklamada bulunan İsmail Özdemir, Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki’nin sunduğu programda, MHP’ye karşı karalama kampanyası düzenlendiğini savundu.

KÜRŞAD OĞUZ’DAN İLK PAYLAŞIM

Kürşad Oğuz, istifadan sonra ilk paylaşımını yaptı. Oğuz, “Ben İsmet Özel severim. Tamamen şiirinden ötürü. Şundan ötesini de tanımam: Hayat dört şeyle kaimdir derdi babam Su ve ateş ve toprak ve rüzgar. Ona kendimi sonradan ben ekledim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, HaberTürk canlı yayınında konuyu konuklarıyla değerlendiren gazeteci Ebru Baki’yi hedef alarak şunları yazmıştı:

“Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir…Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur… Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!”

Çarşamba günü yayınlanan Para Gündem programında ise Baki’ye konuk olan kanalın Ankara Temsilcisi Aydemir, Yönter’e tepki göstermişti.

Aydemir “Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey’e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum” diye konuşmuş, “Kendisi yaptı bunu, kendi hesabından yaptı. Eğer MHP Genel Başkanı ve MHP kurumsal kişiliği de arkasındaysa bu söylenenlerin onlar da özür dilemeli. Özür dilemeye çağırıyorum” demişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli “Habertürk TV İzlemiyorum” paylaşımında bulundu. Bahçeli’nin ardından MHP’li vekiller de peş peşe boykot çağrısı yapmıştı.