MHK Başkan Vekili’nden VAR itirafı

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 4:23 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 4:28 pm

MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz, VAR uygulamalarında protokolün dışına çıkıldığını söyledi. Murat Ilgaz ayrıca Fenerbahçe üyesi olduğu iddialarını da yalanladı.

Merkez Hakem Kurulu(MHK) Başkan Vekili Murat Ilgaz, Fenerbahçe üyesi olduğu yönündeki iddialar ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe üyesi olduğu yönünde öne sürülen iddialara yanıt veren Murat Ilgaz, “Hiçbir kulübe üye değilim. Yanlış anlaşılma ortadan kaldırıldığı için mutluyum” ifadelerini kullandı.

“VAR’DA PROTOKOLÜN DIŞINA ÇIKILDI”

Murat Ilgaz, VAR uygulaması konusunda hakemlere de eleştirilerde bulundu. Hakemlerin VAR uygulamasına çok fazla başvurduklarını belirten Ilgaz, şunları söyledi:

“Zaman içerisinde müdahale sayısı gittikçe artmaya başladı. Protokolün dışına çıkılmaya başlandı. Taca ve kornere bile neredeyse fikir söyleme durumuna geldiler. Tekrar protokol seviyesine dönüyoruz. UEFA’da da benzer şeyler yaşandı. UEFA’da da şu gözlendi, VAR ne kadar müdahale ederse, orta hakemin güveni o kadar azalıyor. Ve VAR’a bir bağımlılık doğuyor. Bu da hakemliğin yara almasına ve saha içerisinde gecikmelere neden oldu. UEFA da bunun önüne geçmek için protokol seviyesinde ve konuşmalarda kalınmasını istedi, geri kalan her şeyi yasakladı. VAR ile konuşmalar, eğitim amaçlıysa dinlenir. Verilen talimatın dışına çıkıyor mu, çıkmıyor mu gibi denetleme gerekirse yapılır. Biz hakemlerimize güveniyoruz, talimata uyduklarına eminiz.”

“VAR YOKMUŞ GİBİ İZLEYİN”

Ilgaz son olarak izleyicilere de VAR konusunda çağrıda bulunarak, “Seyircilerimizden de VAR yokmuş gibi maç izlemelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’dan var tepkisi: Bu kurguyu yapanın başına yıkarız