Mezuniyette LGBT bayrağı açtı diye hedef gösterilen öğrenciye jet soruşturma

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 12:57 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 12:57 am

Uşak Üniversitesi, mezuniyet töreninde LGBT bayrağı açtığı için hedef gösterilen öğrenci hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Bayrağı açan M. C. isimli öğrenci ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı.

Uşak Üniversitesi öğrencisi M. C., mezuniyet töreni sırasında gökkuşağı bayrağı açarak sahneden indi. Önce sosyal medya üzerinden hedef gösterilen C. daha sonra da Yeni Şafak gazetesinin hedefi oldu.

C’nin görüntülerini yayınlayan Yeni Şafak yaşanan olayı “Mezuniyet töreninde LGBT sapkınlığı propagandası” başlığı ile haberleştirdi. C.’nin açık ismini haberde yayınlayan gazete, “Türk ve Müslüman aile yapısını hedef alıp, toplum ahlakını dinamitleyen LGBT sapkınlığı üniversitede hortladı” ve “Uşak Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde sahneye çıkan bir kız öğrenci, merdivenlerden inerken beline sakladığı LGBT paçavrasını açarak provokasyon yaptı” ifadelerini kullandı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMAYA BAŞLADI

M.C. hedef gösterilmesinin ardından ölüm tehditleri almaya başladı. C.’nin görüntülerini paylaşan kullanıcılardan biri erkek şiddeti sonucu katledilen kadınlar için oluşturulan dijital anıt niteliğindeki “anitsayac.com” isimli siteyi işaret ederek “En kısa sürede senin de ismini anıtsayaca altın harflerle yazdıracağız” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Uşak Üniversitesi de olayla ilgili bir açıklama yaparak M.C hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. Eylemi ‘provokasyon’ olarak nitelendiren üniversite, LGBT bayrağı için de ‘paçavra’ ifadesini kullandı.

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle denildi: “Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bolümü’nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden birisi kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla ani bir hamle ile açmıştır. Üniversitemiz yönetim birimlerinin bu şahsi eylemi tasvip etmesi ve desteklemesi imkansızdır. Söz konusu şahsi davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”