Metrobüs’te üst geçit yenilemesi tartışması! “Yanlış yapıldı” haberine İBB’den yanıt

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 11:02 am - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 11:12 am

Beşyol Metrobüs Durağı’nda yeni üst geçidin ayaklarının yanlış yere koyulduğu iddialarına yanıt veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, durağın alanının genişletildiğini hatırlatarak yeni ayakların konulduğu yerin durak alanı olacağını söyledi. Alpay ayrıca yenilenen durağın Mart ayı ortasında hizmete gireceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ekipleri tarafından Küçükçekmece ilçesinde bulunan Beşyol Metrobüs Durağı’nda yenileme çalışmalarına başladı.

İBB ekipleri, bölgede özel üniversitelerin bulunması nedeniyle özellikle sabah saatlerinde yoğun bir şekilde kullanılan bir durak olmasına rağmen kullanım alanı dar olan durağın alanını genişletirken, kullanım ömrü bittiği belirtilen üst geçit ise yenileniyor.

 “YANLIŞ YAPILDI” HABERİ

Demirören Haber Ajansı(DHA) tarafından ise 3 Ocak tarihinde “Metrobüs yolundaki üst geçit çalışması tartışmalara neden oldu” başlığıyla söz konusu çalışma hakkında haber yaptı. Haberde, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Küçükçekmece Beşyol Metrobüs Durağı’nın bulunduğu noktada başlattığı üst geçit yenileme çalışmaları kapsamında eski merdiven ve engelli rampası yerinden söküldü. ‘Engelli kullanımına uygun yeni üst geçitler yapıyoruz’ tabelalarıyla çevrilen alanda, çalışmaların yaklaşık 2 ay önce başladığı öğrenildi. Çalışmalar sırasında, yeni üst geçidin bir ayağının metrobüs yoluna yapılması da tartışma konusu oldu. Eski üst geçidin hemen yanında yükselen yeni üst geçidin kalan yarısı, henüz yerine konulmadı. Yeni üst geçidin orta ayağı ise metrobüs yolunun içine yerleştirildi” ifadelerine yer verildi.

EKREM İMAMOĞLU: ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN HALE GELİYOR

Haliç Kongre Merkezi’nde dün düzenlediği törenle resmen adaylığını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşyol Metrobüs durağında yapılan çalışmalarla ilgili bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Ekrem İmamoğlu paylaşımında, “En yoğun kullanılan metrobüs duraklarından birini daha yeniliyoruz. Küçükçekmece Beşyol Üstgeçiti daha geniş, engelli erişimine uygun ve kullanışlı hale geliyor” ifadelerini kullandı.

İBB’DEN İNŞAAT ALANINDA YANIT

İmamoğlu’nun paylaşımında yer alan videoda ise İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ise çalışma sahasına giderek iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Arif Gürkan Alpay, çalışmayla hedefledikleri şeyi, “Deprem için son derece sıkıntılıydı. Engelli asansörü direkt metrobüs yoluna iniyor. Metrobüs durak alanı iyice darlaşmıştı. Sabah yoğunluklar yaşanıyordu. Mevcuttaki iki şeride bir şerit daha ekledik. Yani yolu üç metre, bir şerit daha kaydırmış olduk” sözleriyle dile getirdi.

“Yanlış yere yapıldı” iddialarını da yalanlayan Alpay, “Bazen konu oldu galiba ‘yanlış yere yaptılar’ diye. Hayır yanlışlık yok. Çünkü metrobüs sağ şeritte çalışıyor. Şu anda ayakların geldiği ve bu şeridin üstüne konan alan genişletilmiş peron alanı olacak” ifadelerini kullandı.

MART ORTASINDA HİZMETE GİRECEK

Durağın yenilenmiş halinin ne zaman hizmete gireceğinin de bilgisini veren Arif Gürkan Alpay, “Özellikle buradan da uyarmak isterim özellikle Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece çünkü 12-14 saatlik bir operasyon gerekiyor. Hemen gece trafiğe kapatıldıktan sonra pazar sabah saatlerinde operasyonu tamamlamayı düşünüyoruz. Mart’ın ortası itibarıyla artık bu durağımızda seyahat edebileceğiz” şeklinde konuştu.

Yerel seçim yaklaşırken ajanslardan ard arda muhalefet belediyelerini hedef alan haberler

Kaynak: TELE1