Metin Külünk de topa girdi! “Yabancı uyruklu öğrenciler sınavsız olarak kayıt ediliyor”

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 5:28 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 5:32 pm

AKP MKYK üyesi Metin Külünk, Twitter’dan paylaşımda bulunarak, yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitelerimize sınavsız alındığını ve sahte evraklarla okullara kayıtlarının yapıldığına ilişkin iddiaları YÖK Başkanı Erol Özvar’a sordu. Külünk, “Bilelim ki devleti ayakta liyakat, ehliyet, hak ve adalet tutar” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve AKP’nin MKYK üyesi olan Metin Külünk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’a, üniversitelerde sahte evrakla kayıt yapıldığına ve yabancı uyruklu öğrencilerinin sınavsız olarak kayıt edildiğine yönelik iddiaları sordu.

AKP’li Külünk, Twitter’dan Özvar’ı da etiketlediği paylaşımında şunları söyledi:

“YÖK Başkanı Erol Özvar’a soruyoruz.

Türkiye genelinde yurtdışından gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversitelerin seçkin bölümlerine (tıp, diş hekimliği ve hukuk) sınavsız olarak kayıt ediliyor.

Bu kayıtlar öğrenci ajansı-danışmanlığı adı altında çalışmalar yapan şirketler tarafından yapılıyor.

Son dönemlerde evrakta sahtecilik yaparak, sahte evraklar ile kayıtlar üniversitelere yapıldığı yönünde iddialar artmış durumda.

Maalesef Fetö ve Fetövari örgütsel yapılanma modelleri ciddi tehlike taşıyor.

AKP’li Metin Külünk’ten YÖK Başkanı’na: Elinizi vicdanınıza koyun, insanlar tefecilere mi sığınsın?

Bu delillerin ve kuvvetli şüphenin olduğu bu konunun içerisinde siyasilerin de olduğu iddia edilirken, rektörlerin ve akademisyenlerin de bulunduğu iddiaları özellikle üniversite çevresi ve sokağın dilinde.

En can sıkıcı iddia ise bu konunun kuvvetli şüphe ve deliller ile konunun üzerine giden yargı mensuplarının üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığı yönünde.

Bilelim ki DEVLETİ AYAKTA LİYAKAT EHLİYET

HAK VE ADALET tutar.

Sokağın sesini duymak ise her aşama da görev yapanların mecburiyetidir”