Meteoroloji’den kar ve yağmur uyarısı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi 9:04 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2023 Cumartesi 9:06 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul’un da içinde olduğu çok sayıda şehir için kar ve yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde görülecek yağışların Marmara’nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz’in kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı’nda kuvvetli, Batı Akdeniz’in doğusunda kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının etkisi altına girmekte olduğumuz yağışlı hava kütlesinin etkisi ile batı bölgelerimizden başlayarak azalması beklenirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinde zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve yer yer fırtına şeklinde (70-100 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Meteoroloji uyardı! Hafta sonu hava nasıl olacak?

“SICAKLIKLAR YÜKSELECEK”

MGM, Twitter hesabından, 26 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasına ait haftalık hava tahminini paylaştı. MGM’nin uyarısında “Hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren Batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği Ancak salı gününden itibaren Batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı ve mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor” denildi.

BİR UYARI DA İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz hava durumuna karşı vatandaşları uyardı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Yerlikaya, “44 ilimiz için turuncu, 20 ilimiz için sarı uyarı olmak üzere toplam 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. 81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşehrilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” dedi.

Kaynak: TELE1