Meteoroloji’den deprem illerine sağanak uyarısı!

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 8:13 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 8:39 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün Hatay, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji’den bugün yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6 Şubat’ta yıktığı 3 il için yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada Malatya, Elazığ ve Hatay için yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji’den 28 kent için kuvvetli sağanak uyarısı! İşte il il hava durumu

Meteoroloji’den yapılan duyuru şöyle:

“Hatay çevrelerinde bu gece saatlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saat içinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”