Meteoroloji uyardı! Yurt genelinde yağış hakim olacak

Yayın tarihi: 5 Mart 2023 Pazar 10:34 am - Güncelleme: 5 Mart 2023 Pazar 10:34 am

Meteoroloji’nin aktardığı bilgiye göre, ülkede hava durumu değişiyor. Yarından itibaren tüm yurt yağışlı bir havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, tüm yurt bugünden itibaren yağışlı bir hava etkisi altına girecek. Türkiye’yi sarması beklenen yağışlı havanın yarın ülkenin tamamını etkilemesi bekleniyor. Pazartesi günü yurdun batısına çekilecek olan yağışlı hava çarşamba günü etki alanını yeniden genişletecek.

YAĞIŞLAR YER YER ARTACAK

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz. Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Meteoroloji’den fırtına uyarısı!