Meteoroloji uyardı! Ege’yi kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 5:37 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 5:37 pm

Meteroloji’nin son tahminlerine göre, bu gece itibarıyla Ege Bölgesi’nde kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Vatandaşlar, hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Bölgesi’nde bu geceden itibaren, Batı Akdeniz’de ise yarın itibarıyla kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı ve Güney Ege’de, yarın Batı Akdeniz’de beklenen gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu bölgelerdeki sağanağın ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

FIRTINA DA BEKLENİYOR

Öte yandan Ege Bölgesi’nde fırtına beklendiği de kaydedildi. Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

-Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın cumartesi günü ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın cuma günü (19.04.2024) akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı, güneyi güneydoğudan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın cumartesi günü sabah saatlerinde kuzeyinde, öğle saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı! Soğuk geliyor…

Ege Bölgesi, İzmir, hava durumu, meteoroloji

Meteroloji’nin son tahminlerine göre, bu gece itibarıyla Ege Bölgesi’nde kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Vatandaşlar, hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin uyarıldı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ