Meteoroloji açıkladı! Deprem bölgelerinde hava durumu

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 7:04 am - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 7:04 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava tahmin raporunda Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremden etkilenen illerde hava durumu belli oldu. Afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları halen devam ederken olumsuz hava koşulları ise durumu daha da zorlaştırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Balıkesir, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Nevşehir, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Kırklareli kıyılarının karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don ile birlikte iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından ise afet bölgelerinde 10 Şubat için beklenen hava durumu ise şöyle:

ADANA 1°C, 13°C
Az bulutlu ve açık
ADIYAMAN -3°C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu
HATAY -1°C, 10°C
Az bulutlu ve açık
K.MARAŞ -4°C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu
MALATYA -11°C, -1°C
Parçalı ve az bulutlu
DİYARBAKIR -4°C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu
GAZİANTEP -2°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu
ŞANLIURFA 0°C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu
OSMANİYE -3°C, 12°C
Parçalı az bulutlu

Naci Görür’den İstanbul depremi açıklaması! “Artık uzatmaları oynuyoruz”