Metalürji Mühendisi Küçük: İki yıl önceki kayma bir işaretti, bu bir katliam

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 7:27 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 7:39 pm

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Bakan Yerlikaya, 9 işçiye ulaşılamadığını söyledi. TELE1’de yayınlanan Habere Doğru’da konuşan Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, “Bunun katliam olarak algılanması lazım” dedi.

TELE1’de yayınlanan Habere Doğru programında konuşan Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük İliç’teki felaketi şu sözlerle değerlendirdi:

“2 yıl önceki Haziran ayında kaymıştı gene. Onun bir işaret olduğunu ve bu işareti örnek alarak buranın kapatılması gerektiğini, bunun gibi tesislerin kapatılması gerektiğini söylemiştik.

Tasarlanmış, planlanmış bir cinayettir bu. Bunun katliam olarak algılanması lazım. Toplu katliam olarak da algılanabilir. Siyaseten de değerlendirdiğimizde toplum üzerinde baskı, şiddet ve korku unsuru uygulayarak burada madencilik faaliyeti yürütüldüğü için aynı zamanda vatandaşı korkutup, hamle yaptırmadıkları için bir terör faaliyetidir aynı zamanda. Burada bir terör faaliyeti uygulanmış, cinayetle sonuçlanmıştır. Yargılama sürecini bunun üzerinden kurmak gerekiyor.

İlhan Cihaner’in operasyon yemesine sebebiyet veren işletmedir burası.”

Kaynak: TELE1