Meta, en iyi çeyreğini geçirdi

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 7:30 am - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 1:01 pm

Şirketin AR, VR ve meta veri bölümü olan Reality Labs, milyarlarca dolarlık yenilgisini sürdürmesine rağmen şimdiye kadarki en iyi çeyreğini geçirdi denebilir.

Reality Labs, Quest kulaklıkları ve Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri sayesinde 2023’ün son çeyreğinde 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Gelirin 1 milyar doları aşması şirketin meta veri grubu için yeni bir kilometre taşı olsa da, öngörülebilir gelecekte büyük kayıplar yaratmaya devam etmesi bekleniyor.

Reality Labs çeyrekte 4,6 milyar dolar, 2023’te ise 16 milyar dolardan fazla zarar etti. Meta CFO Susan Li, bu kayıplara rağmen “artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik ve Ekosistemimizi daha da büyütmek için yatırımlarımızı yapıyoruz” dedi.

 meta

Tatil alışveriş sezonunu kapsayan yılın dördüncü çeyreğinde şirket iyi satışlar yaptı. Analistlerle yaptığı görüşme sırasında Mark Zuckerberg, şirketin akıllı gözlüklerinin özellikle iyi performans gösterdiğini öne sürdü.

Ray-Ban üreticisi EssilorLuxottica’nın “yüksek talep nedeniyle beklenenden daha fazla [akıllı gözlük] üretmeyi planladığını” söyledi. Hem Quest 2 hem de Quest 3’ün “iyi performans gösterdiğini” ekledi ve Quest 3’ü “en popüler karma gerçeklik cihazı” olarak nitelendirdi.

İlginizi çekebilir: MetaVerse projesinin Meta’ya maliyeti her geçen gün artıyor

Reality Labs bir yana, şirket güçlü bir çeyrek geçirdi; 2023’ü 40,1 milyar dolarla kapatacağını bildirdi ve yıl içindeki toplam gelirini 135 milyar doların biraz altına getirdi. Facebook’un kullanıcı tabanı da 2,1 milyar günlük aktif kullanıcıya (DAU) ulaştı.

Karl-Anthony Towns NBA Infinite’in İkon Oyuncuları Arasına Katıldı

Kaynak: TELE1