MET kol geziyor gençler sokakta ölüyor

Yayın tarihi: 4 Haziran 2023 Pazar 11:07 am - Güncelleme: 4 Haziran 2023 Pazar 11:07 am

Ucuz fiyatlarla satılan metamfetamin, gençliği zehirlemeye devam ediyor. Yönetmen Onur Aydın, metamfetamin sebebiyle bir gencin ölümüne tanık olmasını anlattı.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi, Türkiye’nin Avrupa’da en çok metamfetamine kullanan ilk 5 ülke arasına girdiğini açıkladı. Söz konusu sentetik uyuşturucu en çok İstanbul ve Adana’da kullanıldı.

Türkiye metamfetamin kullanımında Avrupa’da ilk beşe girdi! En çok Adana ve İstanbul tüketti

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Sertaç Ak, 22 Kasım 2022’deki röprtajında metamfetamin tür değiştirdiğini açıklamıştı.

“9 YAŞINDA BAŞLAYAN VAR”

Eski bağımlıların aksine yeni bağımlıların şizofreni riski ile karşılaştığını söylemişti. Ak, 9 yaşında bu uyuşturucuya başlayan gördüğünü belirterek, “metamfetamin çok ucuz şekilde insanlara ulaşıyor. 20 lira ile 30 lira gibi rakamlara ulaşabildiklerini söylüyorlar ve şu anda çok ciddi anlamda sokakta rahat bir şekilde ulaşabildiklerinden bahsediyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ‘metamfetamin salgını var’ diyerek uyarmıştı! “Dağ gibi büyüyor”

“MET TUZAĞI AVINA BİR CAN DAHA DÜŞÜRDÜ”

Ucuzluğu sebebiyle yoksul mahallelerdeki gençleri, ağına düşeren metamfetamin korkunçluğunu Yönetmen Onur Aydın, Twitter hesabından anlattı.

Aydın, yolda bayılmış bir genç ile karşılaşıp ambulans çağırdığını dile getirdi. Aydın, sağlık ekiplerinin gelene kadar gencin vefat ettiğini kaydetti. Aydın, yaşanan acı olayı şu sözlerle aktardı:

“Henüz 25 inde var, yok. Görsen on numara delikanlı, Pırlanta gibi bir çocuk. Elleri cebinde uzun süre bekledikten sonra sırt üstü kafasının üzerine düştü. Yanına gidip bişeyin varmı dedim ama artık bişeyi değil, hiç bir şeyi yoktu!..

Ruhu da, Varlığı da. Her şeyi ile düşmüştü. O düşmüştü bir kere. Düşürmüşlerdi şerefsizler; Pırlanta gibi çocuğu uyuşturucu tuzağına! Ambulans çağırdım. Çağırdığım ambulanstaki görevliler baktılar. Ama çocuk düşmüştü bir kere, Nabzına baktılar… Sonra birbirlerinin yüzlerine. Polis çağırdılar. A4 kağıdına tutanak tutuldu, gencecik bir ömre EX diye yazıldı! Bir el atın da, Cenaze aracına koyalım dediler. El attık. Telefonu çaldı. Polis çıkardı cebinden. “Baban çok kızacak” diye bir mesaj atılmıştı. Ama o düşmüştü bir kere

Mesaja cevap verilmeyince telefon ısrarla çaldı. Arayan Annesiydi. Ve polis cevap verdi. Oğlunuz “DÜŞMÜŞ”. Taksici arkadaşlar haber verdi. “Hastaneye gidiyoruz, acilen gelmeniz gerek.” Babası artık kızamayacak. Annesi hep merakta kalacak. Kendisi ise hep 25 yaşında!..

Sentetik tuzağı, met tuzağı avına bir can daha düşürdü. Elleri cebindeydi. Sırt üstü “DÜŞÜRDÜ!.. #UyuşturucuyaHayır Düşmeyin, düşürmeyin, düşenlerden olmayın!..”