Mesut Özil ne zaman sahalara dönecek?

Yayın tarihi: 7 Mart 2021 Pazar 12:33 pm - Güncelleme: 7 Mart 2021 Pazar 12:33 pm

Fenerbahçe’nin yıldızı Mesut Özil, Antalyaspor maçında sol ayak bileğinden kötü şekilde sakatlandı. Takım doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, Özil hakkında konuştu.

Fenerbahçe bu sezon sakatlıklardan çok çekiyor. Son olarak Antalyaspor maçında Mesut Özil, sol ayak bileğinden kötü şekilde sakatlanmıştı.

Sosyal medyada tartışılan takım doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, bu eleştirilere Hürriyet’e konuşarak bir yanıt verdi.

Hiçbir sakatlığın ardından “Şu kadar bir sürede iyileşir” gibi bir açıklama yapmaktan özellikle kaçındıklarını yakınlarına anlatan Kunduracıoğlu, “Oyuncunun kas yapısı, uyku alışkanlığı, tedaviye vücudun verdiği yanıt gibi iyileşme sürecini belirleyen birçok parametre var. Bu yüzden asla süre söyleyemeyiz. Ancak sosyal medyadaki arkadaşlar kendi doktorlarına soruyor veya internete bakıp ‘2-3 haftada iyileşmeli’ kanaatine varıyorlar ama bu çok yanlış” diye konuşuyor.

“MESUT’UN BAĞLARININ BİRİ KOPTU, BİRİNDE DE YIRTIK VAR”

Antalyaspor maçında Mesut Özil’in ayağının çok ciddi bir şekilde burkulduğunu yetkililere bildirdiğini söyleyen Kunduracıoğlu, “Bağlarının birinde yırtık var, biri de koptu. Bu çok ciddi bir yaralanma. Allah korusun çok daha kötüsü de olabilirdi. Kemik kırılmadı ama kırılmaya ramak kalmış. Durumu anladım ve koşarak yanına gittim. Hemen sedye işareti yaptım. O an Mesut ‘Gerek yok, yürürüm’ dedi ama başaramadı. Bileği anında şişti ve sedyeyle dışarı aldık. Şimdi koltuk değneğiyle yürüyor” ifadelerini kullandı.

7 AYDA SADECE 1 GÜN İZİN YAPABİLDİ

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle son 7 ayda sadece 1 gün izin yapabilen Prof. Dr. Kunduracıoğlu’nun ekibinde Doç. Dr. Galip Bilen Kürklü ve kondisyonerler Fatih Yıldız, Halil Filik’in yanı sıra 3 fizyoterapist, 1 uzman diyetisyen ve 4 masör bulunuyor.

PANDEMİ SAKATLIKLARI YÜZDE 23 ARTIRDI

COVİD-19 pandemisi sürecinin futbolculardaki sakatlıkları yüzde 23 artırdığını ve F.Bahçe’de de rakamların bu seviyede olduğunu söyleyen Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, “Her yaz tatil yapan ve kışın çalışan futbolcuların biyoritmleri bozuldu. Hiç ara vermeden maçlara devam edildi. Üç günde bir maç ve Covid stresi sakatlanma riskini artırıyor” diyor.

GALATASARAY’I DEĞİL FENERBAHÇE’Yİ SEÇTİ

Geçmişte Galatasaray’ın bir şampiyonluk fotoğrafında yer aldığı için eleştirilen Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, konuyla ilgili olarak yakın çevresine şunları söylediği ifade edildi:

“Benim Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nde iken sevinirken fotoğraflarım var. Bizim için ekmek yediğimiz yer kutsaldır. Onu nerede kazanıyorsak orası bize kutsaldır. Profesyonelce yaklaşıyorum. Ancak 9 yılımı geride bıraktığım Fenerbahçe artık ailem gibi oldu. Şunu de belirtmemde fayda var. Galatasaray ile 4 yıllık sözleşmem varken mensubu olduğum hastane hem Galatasaray hem Fenerbahçe’ye sponsor oldu. Bana tercihim soruldu. Hiç düşünmeden Fenerbahçe’yi tercih ettim. Bunun da bir anlamı vardır sanırım.”