Messi, Apple TV+’ı yükselişe geçirdi

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:00 am

Lionel Messi’nin Amerikan futbol ligi MLS’de forma giymeye başlaması, Apple’ın MLS maçlarını yayınlayan dijital platformuna yaradı.

Netflix benzeri dijital platformu Apple TV+’ı kurmasıyla birlikte eğlence dünyasına önemli bir adım atan Apple, bugün artık en önemli içerik üreticilerinden biri haline gelmiş durumda. Ted Lasso’dan Foundation’a dikkat çeken pek çok diziyi aboneleriyle buluşturan Amerikalı teknoloji devi, aynı zamanda Martin Scorsese ve Ridley Scott gibi usta yönetmenlerin de yeni filmleri için tercih ettiği adres oldu. Bu alana yaptığı yatırımı her geçen gün biraz daha arttıran Apple, son dönemde spor alanına da önemli yatırımlar yapıyor. Şirketin bu alandaki en önemli yatırımlarından biri de Amerikan futbol ligi MLS’nin yayın haklarını satın almak oldu.

Messi

 

İlginizi çekebilir: Apple, Premier Lig’in yayıncısı olabilir

Apple’ın bu yatırımı son günlerde daha da iyi sonuç vermeye başladı. Çünkü futbolun yaşayan efsanesi Lionel Messi, geçtiğimiz günlerde Inter Miami formasıyla ilk kez  sahaya çıktı. Amerika’daki futbol kariyerine de muhteşem bir başlangıç yapan Messi’nin MLS’de forma giymeye başlaması, MLS yayınlarına olan ilgiyi de arttırdı. Haliyle bu da Apple’ın işine yaradı. Çünkü Apple’ın MLS maçlarını yayınladığı MLS Season Pass adlı servisi, hiç olmadığı kadar fazla ilgi görmeye başladı.

Apple sözcüsü Tom Neumayr izlenme rakamlarını detaylı olarak açıklamamış olsa da MLS Season Pass’te bugüne kadar en çok izlenen üç maçın da bu hafta izlendiğini açıkladı. Üstelik bu maçların sadece ABD’de değil tüm dünyada büyük ilgi gördüğüne dikkat çekti. 100’den fazla ülkede futbolseverler, Lionel Messi’nin MLS’deki macerasını takip etmek için ekran başına geçti. Özellikle İspanyolca konuşulan ülkelerde, yani çoğunlukla Latin Amerika ülkelerinde Lionel Messi’li MLS’in büyük ilgi gördüğü söyleniyor.

Twitter X kararı yüzünden milyarlarca dolar kaybedebilir