Mersinliler tedirgin: Bazı evlerin duvarlarına tarih yazıldı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2019 Pazar 6:46 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2019 Pazar 6:51 pm

Mersin’de bazı evlerin duvarlarına yazılan tarihler, ilçe sakinleri arasında tedirginliğe neden oldu.

Mersin’in Yenişehir ilçesindeki Piri Reis mahallesinde çoğunlukla Alevilerin yaşadığı bazı evlerin duvarına tarihler yazıldı. Duvarlara ‘22.11.19’ ve ‘28.11.19’ tarihlerinin yazıldığını gören mahalle sakinleri polisi aradı. Polisler, dün gece mahalleye gelerek inceleme başlattı.

‘ALEVİ MİSİNİZ?’

Gazeteduvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; mahalleye gelerek tek tek kapıları çalan polisler, binada bulunanlara, ‘Alevi misiniz?’ diye sordu.

Çoğunlukla Alevilerin yaşadığı mahallede yaklaşık 20 duvarda yazılan tarihlerin ne anlama geldiğini merak eden mahalleli tedirginlik yaşıyor.

Bir mahalle sakini, “Dünden beri mahallede kötü bir hava var. Bu tarihler ne anlama geliyor bilmiyoruz. Eğer bu tarihler mahallede yapılacak bir inşaat, bakım, onarım çalışmasının işaretiyse önceden haber de verilebilirdi” şeklinde konuştu.

İzmir Gaziemir’de Alevi bir ailenin evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak, çarpı işareti konulduğunu hatırlatanlar, mahallede sık sık bu olayın da konuşulduğunu söylüyor.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Evine tarihlerin yazıldığı bir mahalleli ise”Tarihlerin yazıldığı dairelerin çoğu Alevi evler. Ama aralarında Alevi olmayanlar da var. Bu durum ister istemez bizi korkuttu” dedi.

Olayla ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Emniyetten bir yetkili konuyla ilgili, “Tedirginlik yaşanacak bir durum söz konusu değil. Halkımızın için rahat olsun” demekle yetindi.

Yenişehir’e bağlı Piri Reis Mahallesi’nde, Alevi ailelerin yaşadığı bölgedeki bazı evlerin duvarlarına çeşitli tarihler yazıldığı görüldü. Alevi olmayan ailelerin de evlerinin duvarlarında tarihlerin yazılı olduğu fark edildi. İlçede tedirginliğe yol açan durum, polise bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihlerin kim ya da kimler tarafından yazıldığının belirlenmesi için inceleme başlattığını belirtti.

Emniyetten yetkili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tedirginlik yaşanacak bir durum söz konusu değil. Halkımızın için rahat olsun” dedi.