Mersin’de karşı şeride geçen bir yolcu otobüsü 2 otomobil ve 1 kamyonla çarpıştı. 10 kişinin yaşamını yitirdiği zincirleme kazada yolcu otobüsünün şoförü Ali G. tedavisinin ardından gözaltına alındı. Şüpheli, tutuklanarak cezaevine koyuldu.

Mersin’de Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda, Diyarbakır- İstanbul seferini yapmakta olan Star Diyarbakır firmasına yolcu otobüsü, şoför Ali G.’nin direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu çelik bariyerleri yıkarak karşı şeride geçti. Adana yönüne geçen otobüs, 2 otomobil ve 1 kamyonla çarpıştı. Kaza yerinde 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kazada yaralanan 40 kişiden 13’ünün Tarsus Devlet Hastanesi’nde, 7’sinin Mersin Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 14’ünün Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 3’ünün Çukurova Devlet Hastanesi’nde, 2’sinin de Tarsus’taki bir özel hastanede tedavileri sürüyor.

Yaralılardan 8’inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Mersin’de katliam gibi kaza! 10 ölü 30 yaralı

 

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, Tarsus’ta özel hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheli, otobüsünün şoförü Ali Güler tutuklanarak cezaevine koyuldu.