Merkez Bankası’ndan zam itirafı! Fahiş fiyatlar konut tercihlerini değiştirdi

Yayın tarihi: 28 Ekim 2022 Cuma 5:30 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2022 Cuma 5:35 pm

Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde konut fiyatlarına yüzde 185 oranında zam geldi. Ev almak isteyen vatandaşlar, fahiş fiyatlar ve yüksek enflasyon nedeniyle ev kiralama seçeneğine yöneldi.

AKP’nin sebep olduğu ekonomik kriz nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün daha da artıyor. Yurttaşlar geçim sıkıntısı çekerken, birçok sektörde zam üstüne zam yapılmaya devam ediliyor. Fiyatlarda rekor artış yaşanan sektörlerden biri de konut sektörü oldu. Ev almak isteyen 5 yurttaştan 1’i fahiş fiyatlar nedeniyle ev kiralamayı tercih etti.

REKOR ZAM TERCİHLERİ DEĞİŞTİRDİ

Merkez Bankası verilerine göre, ağustosta Türkiye genelinde konut fiyatı, yıllık bazda yüzde 185 artışla rekor seviyeye ulaştı. Ntv.com.tr’de yer alan habere göre, Bir emlak portalının anketinde, daha önce satılık ev arayan her 5 kişiden 1’i şu an kiralık ev arayışına yöneldi. Satılık yerine kiralık ev bakılmasının en önemli nedeni ise bütçeye uygun ev bulunamaması oldu. Ankete katılanların yüzde 53’ü bütçelerine uygun ev bulamadığını söylüyor. Kriterlerine uygun ev bulamamak ise yüzde 38 ile ikinci sırada yer aldı.

EN FAZLA ARAMA BUCA İLÇESİNDE

Son haftalarda konut portallarında satılık ve kiralık ilanlar için arama oranı birbirine yakın geziyor. Toplam aramalarda satılığın oranı yüzde 54 iken kiralığın oranı yüzde 46 seviyesinde oldu. Eylül ayında kullanıcıların aramalarında en dikkat çekici ilçe ise İzmir’den Buca oldu. Onu Bursa’nın Osmangazi ve Gaziantep’in Şahinbey ilçeleri izledi.

Konut fiyatlarında bir rekor daha

“İnşaat sektörü ucuz konut için desteklenmeli”