Merkez Bankası’nda istifa iddiasına Saray’dan yalanlama

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 9:02 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 4:24 pm

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği iddiasına Saray’dan yalanlama geldi. Şener, Merkez Bankası’nı fiilen yöneten iki kişiden biri olarak görülüyordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı yapması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) başına Hafize Gaye Erkan’ın gelmesiyle birlikte ekonomi cephesinde bazı koltuklar değişmeye başladı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Şenol Babuşcu, TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu üyesi Emrah Şener’in istifa ettiğini öne sürdü.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi istifa iddiasını yalanladı. Açıklamada ” ‘TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti’ iddiası doğru değildir. Emrah Şener’in istifası söz konusu değildir. Şener, TCMB Başkan Yardımcılığı ve Para Politikası Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmekte, çalışmalarını sürdürmektedir” denildi.

28 Mayıs seçimlerinin ardından görevi yeniden alan Erdoğan, ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirirken, Merkez Bankası’nın başına da Hafize Gaye Erkan gelmişti. Görevden alınan Şahap Kavcıoğlu ise BDDK Başkanı olarak görevlendirilmişti.

Merkez Bankası’nın rezervleri 21 yılın en düşük seviyesinde