Merkez Bankası’na atanan Cevdet Akçay’ın seçim önce söylediği sözler gündem oldu

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:54 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:54 am

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Yardımcılığı görevine atanan ekonomist Cevdet Akçay’ın seçimden önce katıldığı bir programdaki görüntüleri gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

Atanan isimlerden Osman Cevdet Akçay, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. Eğitim hayatına ABD’de devam ederek New York City University Graduate School and University Center’da yüksek lisans ve doktora derecelerini elde etti. Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası’nda baş ekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar Ekonomik Araştırmalar Bölümü’nün başında bulundu.

Enflasyon tahminini yüzde 22.3’den yüzde 58’e yükselten Merkez Bankası’na gece yarısı üç görevden alma üç atama

İKTİDARIN REEL POLİTİKALRA DÖNMEYECEĞİNİ SAVUNMUŞTU

Cevdet Akçay’ın seçimlerden önce HaberTürk ekranlarında yaptığı konuşmalar tekrar gündem olurken iktidarın ekonomi politikasını elleştirdiği ortaya çıktı. İktidarın hem Meclis’i hem de Cumhurbaşkanlığı’nı muhafaza etmesi durumunda ‘reel politikalara’ dönmeyeceğini savunan Akçay’ın enflasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu da görüldü. Akçay, “1-2 sene problem var sonra düşer” bakış açısının yanlış olduğunu, sonrasında gelinecek seviyenin 30’larda takılarak daha büyük sorun oluşturacağını söylemişti.