Meriç Kahraman, Tayfun Kahraman’ın kızları Vera ile kutladığı son 23 Nisan’ın fotoğrafını paylaştı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:52 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:52 pm

Haber: Ceren Ural

Dr. Meriç Demir Kahraman, Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü eşi Tayfun Kahraman’ın kızları Vera ile kutladığı son 23 Nisan’ın fotoğrafını paylaşarak, “Fazlasını değil, hakkımız olan adaleti verin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 2019 ve 2022 yılları arasında Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire başkanı görevindeyken Gezi Direnişi Davası’nda 18 yıl hapis cezası verilen Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Dr. Meriç Demir Kahraman, kızları Vera’nın babası ile son kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın fotoğrafını paylaştı.

Tayfun Kahraman’ın haksız yere hapis yattığını belirten Meriç Demir Kahraman, “Bir kez daha kendim ve eşim için değil, çocuğum için sesleniyorum: Vera’ya haksızlık ediyorsunuz. Bir çocuğun en güzel yaşlarını babasız geçirmesine yol açıyorsunuz. Bu vebali üstünüze almayın. Fazlasını değil, hakkımız olan adaleti verin” ifadelerini kullandı

“VERA’YA BABASIYLA UÇURTMA UÇURMAK ÇOK GÖRÜLDÜ”

Meriç Kahraman’ın 23 Nisan nedeniyle yaptığı çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Yarın 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız.

Aşağıdaki fotoğraf ise Vera’nın babasıyla birlikte kutladığı son 23 Nisan’dan.

Eşim, meslektaşım, Vera’mızın babası Tayfun’un adil olmayan bir yargılama sonunda haksız, hukuksuz, delilsiz olarak hapsedildiği Silivri’deki tutsaklığı ikinci yılını doldurmak üzere.

Her çocuğun özgürlük düşlerinde bir uçurtma imgesi vardır herhalde. Vera için de özgürlük babasıyla uçurduğu o rengarenk uçurtma demek. Bu bayramı ailecek kutlayabilmeyi her şeyden çok isterdim. Akıl ve vicdan tutulması denebilecek bu durumun bu kadar uzun sürmesine her gün tekrar şaşırıyorum.

Altüst olan hayatlar, iki yıldır babasından mahrum bırakılan kızımız, herkesin bildiği masumiyetimiz, haksızlık karşısında dilsiz şeytan olanların büyüttüğü zulüm ve adalet için bitmeyen umudumuzla yaşıyoruz. Yaşamak denir mi bilmem, hayata tutunuyoruz.

Eşim ve ben hayatımız boyunca bu millet için çalıştık, ülkemize layık olmak için uğraştık. Cumhuriyet değerlerine bağlı yaşadık, Türk halkı daha iyi yaşasın diye öğrendiğimiz her şeyi, alnımızın her damla terini kamu yararına kullandık. Görevlerimizi yerine en iyi şekilde getirmeye çalıştık. Kimsenin canını yakmadık, kimsenin hakkını yemedik, hiçbir ödevimizi aksatmadık. Sade yurttaşlar olarak bu davada da sadece hakkımız olanı istedik: Hukuk düzeni içinde adil yargılanmak.

Şimdiye kadar Tayfun’a adil yargılanmak, Vera’ya babasıyla uçurtma uçurmak çok görüldü. Ailemiz, hiç hak etmediği şekilde cezalandırıldı.

Bir kez daha kendim ve eşim için değil, çocuğum için sesleniyorum: Vera’ya haksızlık ediyorsunuz. Bir çocuğun en güzel yaşlarını babasız geçirmesine yol açıyorsunuz. Bu vebali üstünüze almayın. Fazlasını değil, hakkımız olan adaleti verin.

#23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

Meriç Kahraman’dan Abdülkadir Selvi’nin yazısına yanıt: Aynı soruları soruyoruz

Dr. Meriç Demir Kahraman, Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü eşi Tayfun Kahraman’ın kızları Vera ile kutladığı son 23 Nisan’ın fotoğrafını paylaşarak, “Fazlasını değil, hakkımız olan adaleti verin” dedi.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ