Meriç Kahraman’dan Abdülkadir Selvi’nin yazısına yanıt: Aynı soruları soruyoruz

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 4:23 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 4:25 pm

Gezi Davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, yandaş yazar Abdülkadir Selvi’nin “Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var?” ifadelerine atıfta bulundu. Kahraman, Selvi’nin ifadelerini daha önce kendisinin de sorduğunu belirterek, “Bu hukuksuzluğu kim yapıyor” dedi.

Gezi Direnişi Davası’ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, yandaş yazar Abdülkadir Selvi’nin gündem olan yazısının ardından kamuoyuna bir çağrı yaptı.

Selvi’nin “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?” ifadelerine yer verdiği ve iklimin değişmesi çağrısı yaptığı yazısında yer alan soruları daha önce kendisinin de kamuoyu gündemine taşıdığını anımsatan Kahraman, şu ifadeleri kullandı:

“Aynı soruları, farklı şekilde 20 Kasım 2023 tarihinde sormuştum. Hukuk ve adaletin kazanması için tekrar soruyorum: “Bu hukuksuzluğu kim, ne için yapıyor, ne kazanıyor ve ülkemiz ne kaybediyor?”

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, Erdoğan ve vatandaşlara seslendi: Hükümet eşimle irtibat halindeydi

“ERDOĞAN VE ARINÇ’LA GÖRÜŞTÜ”

Kahraman, paylaşımında 2023 yılında yayınladığı videoyu da alıntıladı. Söz konusu videoda Kahraman şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tayfun ile doğrudan görüştü. Hükümet, Gezi eylemleri sırasında eşimle sürekli irtibat halindeydi. Başbakan Vekili Bülent Arınç ile yapılan toplantıya da Tayfun katıldı. Gezi eylemlerinin şiddete dönüşmemesi için eşim de dönemin hükümet yetkililere kadar çaba harcadı.

Hem TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı olarak anayasal ve kamusal görevi gereği deprem toplanma alanı olan Gezi Parkı’nın yapılaşmaya açılmaması için hukuki girişimlerde bulundu, hem de Başbakan’ın seçimiyle oluşturulan ve kendisiyle görüşerek olayları sakinleştirmeye çalışan heyetin içindeydi

Soruyorum: Bu hukuksuzluğu kim, niçin yapıyor, bundan ne kazanıyor ve ülkemiz ne kaybediyor? Bu yanlıştan dönülmesi için lütfen ama lütfen herkes Gezi davası dosyasını incelesin. Bizler yargı içindeki grupların devlet krizi çıkartmak pahasına masumlar üzerinden yürüttüğü bu kirli oyunun bir parçası olmak istemiyoruz. Bizler devletin temeli olan adaleti 100 yaşına giren cumhuriyetimizin kurumları eliyle bu toprakların derin vicdanı ve irfanı ile 2013 yılında yaptığımız gibi sağduyu ve ortak akılla sağlayabileceğimize inanıyoruz.”

Kaynak: TELE1