Merdan Yanardağ utangaç yandaş Oray Eğin’e yanıt verdi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2022 Çarşamba 9:40 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 3:27 am

Utangaç yandaş Oray Eğin, TELE1’i hedef aldı. Eğin, TELE1’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yana olduğunu iddia etti. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’in İmamoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’n getirdiği eleştirileri hatırlatarak, “Sadece ve sadece gerçekten tutum alınabileceği akılları alamıyor. Biz böyle bir kanalız sayın Oray Eğin kardeşim. Senin de bunu hatırlamanda fayda var” dedi.

Yandaş medyanın hedef aldığı TELE1’in bağımsız çizgisi ABD’de yaşayan Habertürk yazarı Oray Eğin’in de kafasını karıştırdı. Eğin’e göre TELE1 ‘çok net’ İmamoğlu’ndan yana! Eğin tamamı yalan olan yazısında şunları söyledi:

“TELE 1 çok net Ekrem İmamoğlu’ndan yana. Hatta geçtiğimiz günlerde hem Kılıçdaroğlu’na hem İmamoğlu’na çok yüklenen sabah programcısını ekrandan aldı. Seçim ortamına girildiğinde herhangi bir muhalif adaya, ama en çok da Ekrem İmamoğlu’na zarar verecek en ufak bir çıkış yapılması istenmiyor. Hesaplar muhalefetin olası bir seçim zaferinden sonra pastanın paylaştırılmasına göre yapılıyor; beklenti tıpkı AK Parti iktidarında olduğu gibi Altılı Masa devrinde de “yandaş medya” kurulması”

Utangaç yandaş Oray Eğin’in de kafası karıştı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika’da utangaç yandaş Oray Eğin’e yanıt verdi. Merdan Yanardağ şunları dile getirdi:

“YANDAŞ MEDYANIN KAFASI ÇOK KARIŞIK”

“Yandaş medyanın kafası  TELE1 konusunda kafası çok karışık. Çünkü TELE1 en çok izlenen kanallardan biri ve bir yere yamamaya çalışıyorlar. TELE1, izleyicilerinin desteği ile yoluna devam eden ve bağımsızlığını titizlikle koruyan bir televizyon kanalı.

Yandaş medyada bazısı TELE1’in İmamoğlu’nun ya da Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söylüyor. Sonra kafalarını karışıyor bakıyorlar ki biz İmamoğlu’nu eleştiriyoruz. Mesela CHP’yi Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyoruz. Türban yasa tasarısı nedeniyle veyahut ABD’de Ukrayna’nın yanında olmalıyız dediği için. Bunları görünce şaşırıyorlar bak İmamoğlu’nu destekliyor diyorlar.

Habertürk yazarı Oray Eğin, kendisi yurtdışında yaşıyor. Kendisi pek Türkiye’de bulunmaktan hoşlanmıyor. Korkuyor, olabilir insani bir duygu.

Ama ABD’den pek izleyemiyor olan biteni. TELE1 konusunda müthiş bir kafa karışıklığna sahip. Kendisine utangaç bir yandaş medya mensubu. Çünkü Habertürk nedir ‘alo Fatih’ kanalıdır. Bu Fatih, Fatih Saraç’tır. Bu Erdoğan’ın Habertürk daimi temsilciydi.

Böyle bir yerde yazı yazan kardeşimiz demiş ki TELE1 çok net İmamoğlu’ndan yana.

“BİZ KAPLAN KAFESİNDEYİZ, SİPERİN EN ÖNÜNDEYİZ”

Bu arkadaşımız Türkiye’de yaşamaktan korkuyor dedik ya. Biz kaplan kafesindeyiz. Siperin en önündeyiz. Arkadaş orada rahat sallıyor.

Tam tersine, İmamoğlu’nun aday olmadığını açıklaması gerektiğini çünkü Beşli Çete’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemeye çalıştığını ve bu nedenle de Yavaş ve  İmamoğlu üzerinden hesap yaptığını, İYİ Parti’nin bu çizgiye çekilmek istendiğini defalarca söyledik.

Bu iki belediye başkanı da çok başarılı işler yapıyorlar ve birer dönem daha kalmalı dedik. Çünkü yerlerine AKP’li başkanlar geliyor.

Seçimden önce, AKP’ye belediye teslim edilmemeli dedik.

Sayın Oray Eğin’in yazılarında bazen pırıltı vardır ama TELE1 hakkında görüşü yanlış. Biz İmamoğlu ya da başkasını desteklemiyoruz. Altılı Masa’dan çıkacak en uygun adayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğunu düşünüyoruz dedik.

“ORAY EĞİN KARDEŞİM HATIRLAMANDA FAYDA VAR”

Akit’in kafası çok karışık. TELE1, İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu’nu eleştirince kafaları karışıyor. Akılları bir şeye basmıyor: Gazeteciler tarafından yapılan bir televizyonun bağımsız olabileceğini sadece ve sadece gerçekten tutum alabileceği akılları almıyor. Biz böyle bir kanalız sayın Oray Eğin kardeşim. Senin de bunu hatırlamanda fayda var.”