Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına bir tepki de Sedef Kabaş’tan

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 8:11 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 8:12 pm

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, AKP trolleri tarafından hedef gösterildikten sonra gözaltına alınmasına bir tepki de Sedef Kabaş’tan geldi.
Kabaş şunları söyledi:

“Sadece TELE1 değil tüm medyaya ve ülkemizdeki herkese geçmiş olsun demek lazım. Çünkü artık kişilerin sözlerinin bağlamında kopartılarak sistemli ve kasıtlı bir biçimde, art niyetli biçimde siyaseten hedef gösterilip ardından da iktidar beslemesi medya tarafından aleni şekilde yine sanki bir suç işlemiş sanki suçluyu, terörü, teröristi övmüş gibi yapılan yorumlar sonrasında bu hedef gösterme daha da yaygın hale geliyor ve ardından da hemen yargı devreye giriyor. Muhtemelen talimatla. Bunu artık kimse yadırgamıyor.
Öncelikle sayın Merdan Yanardağ’ın programını sonjradan izledim. O yüzden bağlamından koparıldığını söylüyorum. Bir kere Merdan Yanarda ne PKK ne de Öcalan’ı övmüyor. Zaten TELE1’de yayın yapanlar ya da yorumcu olarak katılanlar da her zaman PKK’nın terör örgütü olduğunun altını çiziyor ve Öcalan’a da terörist başı diyoruz. Hiç kimsenin ne PKK ne Öcalan’a yönelik övücü bir ifadesi olması söz konusu değil.

Merdan Yanardağ’ın terörü övme gibi bir durumu olmadığı, tam aksine eleştirdiği için gözaltına alındığı ve bunun da ötesinde TELE1’de olabildiğinde gerçekleri kamuoyuna yansıtma çabası konusunda dirayetli, inatçı, kararlı bir yayın poltikası izlediği için de sayın Merdan Yanardağ ve TELE1 televizyonunun hedef alındığını hatta daha da önemlisi böyle bir apar topar gözaltı süreciyle bir kez daha topluma big gözdağı verilme gayretini bir kez daha görüyoruz.”