Merdan Yanardağ’ın dostları TELE1’de kitaplarını imzaladı!

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 6:58 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2023 Perşembe 7:00 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hedef gösterildikten sonra tutuklandı. Hedef gösterilip tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a dostlarından destek geldi. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Güller , “Dikkat edin bu kampanyayı yürüten siyasiler hala devam ediyorlar. Ne diyorlar? Diyorlar ki, ‘Merdan Yanardağ’ın tutuklanması yetmez, TELE1 de kapansın!’. Dertleri Merdan Yanardağ da değil dertleri şurası kapansın” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li troller ve İYİ Partili bazı isimlerin hedef göstermesinin ardından tutuklandı. Yanardağ’ın tutuklanmasına başta gazeteciler olmak üzere birçok isimden tepki geldi. Tutuklanan Merdan Yanardağ için dostları kampanya başlattı. Dostları Yanardağ’ın yayınlanan kitaplarını imzalama kararı alırken, imzalanan kitapların ise TELE1 Kitap’ta satışa sunulacağı duyuruldu.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Güller ve Kırmızı Kedi Yayınevi Kurucusu Haluk Hepkon, TELE1’de yayımlanan Haber 13 programında Ülkü Çoban’ın konukları oldu. Hepkon konuya ilişkin şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ hadisesi, hepimizi üzen bir hadise oldu bayram öncesinde. Ama Türkiye zorlu bir iklime giriyor, bazı şeyler katlanarak artıyor. Türkiye’nin büyük bir birikimi var. Bu birikim zor günleri aşmayı bilecektir.

Merdan Yanardağ çok sevdiğim bir dostumdur. 30 küsur sene içerisinde gerek siyasi mücadelesini takip ettiğim, Ergenekon Kumpası’nda aldığı tavrı bildiğim, sonrasında TELE1’de yaptıklarını izlediğim bir insan. Ben Merdan Yanardağ’ı terörle, terör örgütleriyle aynı yerde kullanmam. Benim için farklı bir yerde, Türkiye için farklı bir yerde. Bu sosyal medya operasyonun düzenlenmesi bile.. Sosyal medyada tek bir videoyu çevirerek arka arkaya kampanya başlatıyorlar.

Ben, Merdan Yanardağ’ı kişisel olarak tanırım, onun herhangi bir terör örgütüyle bir ilişkisi olmadığını bilirim”

Türkiye açısından daha vahim ve tehlikeli durumun sosyal medyada cımbızlanan ve karalama kampanyası yürütülmesi sonucu herkesin başına bunların gelebileceğini aktaran Hepkon, “Buna dur demek lazım. Hukuk hepimizin. Bir toplumun bir arada yaşaması için gerekli ve hukuk gittiği zaman artık konuşacak bir şey kalmaz” dedi.

Merdan Yanardağ’dan mesaj var: Tutuklanma sürecim hukuki değil siyasi

“DERTLERİ TELE1 KAPATILSIN”

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Güller ise Merdan Yanardağ’ın son kitabı İslamo-Faşizm’in editörü olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Kitabın arkasına koyduğumuz yazı olanları anlamamızı kolaylaştırıyoruz. Bakın ne diyor kitabın arkası, ‘Gericilik ile hesaplaşmasını tamamlayamayan ve devrimini yarım bırakan toplumların karşılaştığı sorunlarla mücadele ediyoruz. İhanete uğrayan bir devrimin yol açtığı tarihsel ve sosyolojik sorunlar adeta nefes alamaz hale getiriyor. Modern Türkiye, yolun sonuna gelmiş durumda; ya gericiliğe bütünüyle teslim olacak ya da yeniden tarihsel ilerleme kanalına dönecek. Türkiye yoluna böyle devam edemez’. Bütün süreci anlamamızı kolaylaştıran tam da budur.

Olmayan bir suç üzerinden tutuklama var, benzerlerini Ergenekon Kumpaslar’ında da yaşadık. Olmayan şeyleri konuşmaya mecbur kaldık. Olmayan terör örgütünün olmadığını ispatlamaya çalışıyorduk. Bu mesele de böyle, suç unsuru olmayan kavramlar üzerinden bir tutuklama kararı çıkmış oldu. Bu tutuklamanın tek bir anlamı var. Kitabın arkasındaki çelişkili durumun mücadelesinin işareti var, basının süngüsünü düşürmeye çalışıyorlar.

Dikkat edin bu kampanyayı yürüten siyasiler hala devam ediyorlar. Ne diyorlar? Diyorlar ki, ‘Merdan Yanardağ’ın tutuklanması yetmez, TELE1 de kapansın!’. Dertleri Merdan Yanardağ da değil dertleri şurası kapansın”

Güller sözlerinin devamında Yanardağ’ın tutuklu olmasının yeni anayasa hazırlıkları devam ederken muhalefete ve muhalif kesime gözdağı vermek ve basının otosansür uygulamasına neden olmak için gerçekleştiğini belirtti.

Güller ve Hepkon birlikte Yanardağ’ın kaleme almış olduğu ‘İçtihad Kapısı’ ve ‘İslamo-Faşizm’ kitaplarını canlı yayında imzalayarak kendisiyle dayanıştılar.

İmzalanan kitaplar TELE1 Kitap’tan satın alınabilecek.