Merdan Yanardağ’dan Bekir Bozdağ’a: Laikliğe karşı suç işliyor

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 9:33 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 10:55 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın seçimle ilgili yaptığı “ya şampanya ya secde” kıyaslamasına tepki göstererek, “Adalet Bakanı laikliğe karşı suç işliyor” dedi.

İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” dedi. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Soylu’yu eleştirdi.

Yanardağ Soylu’ya, “14 Mayıs’ta seçimi muhalefet kazandı bu bir darbedir diye polisi jandarmayı sokağa mı dökeceksiniz. Sakın öyle bir şey yapmayın. Kaybedenlerin arkasından kimse gelmez” dedi.

Merdan Yanardağ, kendisini hedef alan İYİ Parti’li Uğur Poyraz’a yanıt verdi

Yanardağ’ın sözleri şöyle:

Mantık şu Türkiye’de demokrasi olabilmesi için AKP’nin sürekli seçimi kazanması lazım. AKP eğer seçimi kazanmıyorsa darbe var. Böyle bir kafa olabilir mi?

14 Mayıs’ta seçimi muhalefet kazandı bu bir darbedir diye polisi jandarmayı sokağa mı dökeceksiniz. Öyle bir şey yapmaya kalkmayın millet sizi 15 Temmuz’dan beter eder. Sakın öyle bir şey yapmayın. Kaybedenlerin arkasından kimse gelmez. Darbe 14 Mayıs’ta ortaya çıkacak sonucu tanımamaktır.

“LAİKLİĞE KARŞI SUÇ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Alını secdeye varanlarla içkicilerin seçimi” sözlerini de değerlendiren Yanardağ, “Vatanı satanların bir korkusu var, Adalet Bakanı Laikliğe karşı açıkça suç işliyor. Normal Şartlar altında. Böyle bir kışkırtma olur mu? Çatışmayı kışkırtıyor. Derhal istifa etmelidir. Soylu derhal istifa etmelidir” dedi.