Merdan Yanardağ, kendisini hedef alan İYİ Parti’li Uğur Poyraz’a yanıt verdi

Yayın tarihi: 2 Mart 2023 Perşembe 9:21 pm - Güncelleme: 2 Mart 2023 Perşembe 9:21 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kendisini “oturduğu yerden ahkam kesmek”le itham eden İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’a “ Oturduğu yerden ahkam kesenler sizsiniz” dedi.

Gazeteci Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte 18 Dakika programını sunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın kendisine yönelik, “İktidarın her türlü engellemesine rağmen @iyiparti ‘yi kuran, TBMM’de grup oluşturan, Büyükşehir Belediyelerini ittifak ile kazandıran ve bugün @iyiparti’nin oyunu %20’lerin üzerine çıkaran @meral_aksener mi yanlış değerlendirme yapıyor? Yoksa oturduğu yerden ahkam kesenler mi?” ifadelerine yanıt verdi.

Merdan Yanardağ, kendisine yönelik “oturduğu yerden ahkam kesme” ithamını reddederek, “Oturduğu yerden ahkam kesenler sizsiniz” dedi.

Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Uğur Bey, biz oturduğumuz yerden ahkam kesmiyoruz. Bizim biyografimize bakarsanız hayatımızın küçük bir kesitine bakarsanız sizin yaptıklarınız küçük kalır. Bizim yaşamımızın küçük bir kesitiyle bütün ömrünüzü karşılaştırın onlar orada küçük bir nokta kalır. Oturduğu yerden ahkam kesenler sizsiniz bir. İkincisi, bütün büyükşehir belediyelerini siz kazandırmışsınız öyle mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunu yahu? Oyu yüzde 20’ye varmış. Nereden çıkartıyorsunuz bunu? Yüzde 13-14. Bu kamuoyu araştırmalarını biz de okuyoruz. Bize geliyor ama beşli çetenin fonladığı bazı kamuoyu araştırma şirketleri doğru sizi yüzde 17-18 hatta 20 gibi çıkararak Millet İttifakı’ndaki pozisyonunuzu güçlendirmeye çalışıyor. Bunu da biliyoruz.”

Merdan Yanardağ: Kemal Kılıçdaroğlu’nu siyasetten silme operasyonu var